POLITICA 15 martie 2022

Viktor Orbán va transmite un mesaj video de 15 Martie, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4025 vizualizări

Din programul pregătit pentru 15 Martie, când comunitatea maghiară marchează comemorarea Revoluției de la 1848-1849 și a Războiului de Independență, face parte și transmiterea video a unui mesaj al prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, transmit organizatorii evenimentului. Totodată, marți va avea loc și tradiționalul marș festiv. Acesta va porni atât din Simeria, cât și de la Gară, iar participanții se vor întâlni la ora 15:00 în piața centrală. 

Potrivit programului, evenimentele vor debuta la ora 10:00, cu depuneri de coroane la diverse monumente și locații din oraș, dar și din Chilieni și Coșeni. 

Marșul festiv către Piața Centrală va începe la ora 13:30 din partea de vest a orașului (plecare de la Piatra funerară Váradi-Bartalis (de la  Şcoala Generală „Váradi József”) și totodată din partea de est (plecare de la monumentul comemorativ al bătăliei de la „Eprestető”,Cartierul Gării). 

Programul festiv debutează la ora 15:00, odată cu intrarea marșului în Piața Centrală. 

Acesta va cuprinde: spectacol de dans al Ansamblului Kincskeresők, discurs festiv – Antal Árpád-András, spectacol festiv al elevilor de la Liceul de Arte „Plugor Sándor”, spectacol festiv al elevilor de la Colegiul „Székely Mikó”, Corul Liceului „Mikes Kelemen”, Binecuvântare pastorală, transmiterea video a mesajului prim-ministrului Ungariei, Orbán Viktor, Imnul Ungariei, Imnul Ținutului Secuiesc, concert festiv al Georgius, împreună cu Orchestra de Cameră Ciuc / Teatrul „Tamási Áron” și Spectacol de teatru: Kaiser TV, Ungarn / Teatrul „Tamási Áron”. Între timp, vor avea loc și curse speciale cu trenulețul Istoric, din Parcul Elisabeta. 

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a anunțat oficial săptămâna trecută că datorită ridicării stării de alertă și implicit măsurilor anti-pandemie, festivitățile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni se vor organiza în condițiile de acum doi ani, fără restricții sanitare. 

Vor fi totuși restricții de circulație în anumite zone din oraș, respectiv pe unde va traversa marșul și în centru. 

Activități similare au loc și la Târgu Secuiesc. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc reluc, 15 martie 2022
Am crezut ca tin sarbatoare la statuia lui Mihai
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.