POLITICA 3 noiembrie 2016

VIDEO: Solista Ionela Tănase (Prodan), candidata PSD Covasna pentru funcţia de senator, vrea să sprijine activităţile culturale din judeţ

de Iulia Drăghici - Taraș | 888 vizualizări

Solista de muzică populară Ionela Tănase (Prodan), prima pe lista candidaţilor la Senat din partea PSD Covasna, a anunţat că prin intermediul experienţei sale atât în cultură, cât şi în administraţie, îşi doreşte să lupte pentru rezolvarea problemelor curente ale covăsnenilor, dar şi pentru promovarea formaţiilor şi ansamblurilor de dansuri şi muzică populară românească din judeţul Covasna.

„Datorită experienţei mele ca om de cultură, am decis să vin în această zonă să candidez ca senator. Pentru mine comunicarea e sfântă. Nu poţi să realizezi nimic de unul singur. (...) Cu drag, cu bucurie şi emoţie am venit la dumneavoastră pentru că unitatea naţională, acest nestemat istoric al nostru ca naţiune, trebuie să rămână la loc de cinste şi sfânt. Ne apărăm şi ne iubim ţara şi tânăra generaţie trebuie să continue această aşa zisă politică pe care noi trebuie să o dirijăm spre buna poziţionare a României în lume”, a declarat Ionela Tănase (Prodan) joi, într-o conferinţă de presă.

Cu aceeaşi ocazie, Ionela Tănase (Prodan) a spus că va dărui comunităţii din judeţul Covasna o baladă scrisă de ea şi închinată voievodului Mihai Viteazul. „Vreau să dăruiesc aici „Balada lui Mihai Viteazul”. Aş vrea să vin, să o cânt de 1 Decembrie. Aş vrea să devină un imn al românilor”, a explicat aceasta.

Întrebată de ce a ales judeţul Covasna şi nu orice alt judeţ din ţară pentru a participa la lupta electorală pentru funcţia de senator, aceasta ne-a spus: „Acest judeţ mi-a fost prezentat şi nu l-aş fi dat pentru altul, nici măcar pentru Dolj, locul unde m-am născut şi am crescut. Acolo mă învârtesc de o viaţă şi oamenii mă cunosc de când eram mică. Pe principiul acesta am venit aici, ca să merg cot la cot şi umăr la umăr cu oamenii de aici. Obligativitatea mea este de a aduce la îndeplinire ce îmi spun oamenii de aici, din Covasna”.

Cunoscută îndeosebi datorită carierei sale în muzica populară, Ionela Tănase (Prodan), membră a Partidului Social Democrat din 1996, a avut mai multe funcţii în diverse organizaţii de cultură, dar şi în Ministere, printre care şi cea de director în Ministerul Culturii şi Cultelor sau reprezentant special pentru românii de pretutindeni, din cadrul Ministerului de Externe.

Avalanşă de partide româneşti

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că spre deosebire de partidele maghiare, care şi-au ales un singur reprezentant pentru alegerile parlamentare, partidele româneşti s-au înscris într-un număr mare, lucru care va diviza electoratul românesc.

„Ca de fiecare dată, observăm o avalanşă mare de partide româneşti care îşi depun candidaturile. Observăm că pe partea maghiară nu există decât UDMR. Am văzut că au făcut o alianţă cu PCM şi că PPMT nu are candidaturi în Covasna. Asta este! Noi ne luptăm pentru electoratul românesc şi partea românească. Sperăm că în aceste alegeri, comunitatea românească ştie să discearnă cine are capacitatea să facă ceva şi că la alegeri vor şti să aleagă, astfel încât să nu disipăm foarte mult voturile, şi aşa puţine, ale românilor din judeţ”, a declarat Horia Grama, care a mai spus că îşi doreşte buna convieţuire şi bunăstare pentru toţi cetăţenii judeţului, indiferent de etnie.

https://youtu.be/gIBpLPwnpQA

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Dan, 4 noiembrie 2016
Sunt chiar penibili !Si mai au pretentii sa-i votam.
stelian, 4 noiembrie 2016
Am mai spus, este exact ce ne trebuia aici! Sa vina tanti cu traista de melodii populare si sa ne "culturalizeze", sa traga ceva de inima albastra, sa mai uite mujicul de necaz si sa dea cu caciula citeste integral
lili, 4 noiembrie 2016
As face un comentariu, dar nu cred ca-l va permite Observatorul de Covasna! Rusine, PSD!! Va bateti joc de romanii din Covasna(cum va bateti joc de 26 de ani de TOTI romanii!) cu astfel de specimene citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.