POLITICA 14 iunie 2012

UDMR trage linie după alegerile locale

de Covasna Media | 475 vizualizări

De la 28 de primari covăsneni, cât a avut până acum, UDMR a ajuns la 35 după alegerile de duminică. A crescut și numărul consilierilor locali, de la 265 la 306. Președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a declarat că partidul din care face parte nu a făcut campanie electorală cu mici, bere și concerte în fiecare săptămână, ci cu realizările din ultimii patru ani.

La conferința de presă pe care partidul a ținut-o ieri au fost prezenți toți cei patru primari UDMR ai orașelor din județ. Ales pentru un nou mandat, Antal Árpád a declarat că va continua munca pe care a început-o. În legătură cu alegerile, Antal a spus că zvonurile cu privire la cumpărarea de voturi s-au adeverit, pentru că, spune el, matematica nu minte. „S-au înregistrat mult mai multe voturi pentru PCM în trei circumscripții, două din cartierul Ciucului, locuit în mare parte de cetățeni de etnie romă, și o circumscripție la Őrkő” – a declarat Antal. Acesta a mai precizat că se bucură de faptul că mulți locuitori ai orașului au ținut cont de îndemnul unui consilier local român și nu au votat după etnie, susținând că peste 30% dintre alegătorii români au pus ștampila în dreptul lui.

Noul primar al municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat că orașul breslelor are nevoie de schimbare, și crede că a colabora cu alte partide politice este important atât la nivel local, județean, cât și național. Bokor susține că fostul primar, Rácz Károly, se comportă ca și cum ar fi câștigat alegerile, plătește facturi și rezolvă hârtii dubioase, iar unul dintre primele lucruri pe care Bokor Tibor dorește să le facă este asigurarea transparenței în administrația publică locală.

Lőrincz Zsigmond a c7ştigat un nou mandat de primar la Covasna, iar în opinia sa cele 81% din voturi, procent pe care l-a obținut la alegeri, îl îndeamnă să muncească în continuare.

La Baraolt a câștigat tot un membru UDMR, Lázár Kiss Barna. El a declarat că este încrezător în forțele proprii și speră ca la finalul mandatului să poată veni cu un caiet de 50 de pagini despre schimbările în bine în orașul Baraolt.

În ceea ce privește colaborările cu alte partide politice, atât președintele Consiliului Județean Covasna, cât și cei patru primari au căzut de acord asupra faptului că trebuie să existe o bună colaborare între formaţiuni. Antal spune că a purtat deja discuții cu PPMT și PCM, urmând să se întâlnească și cu reprezentanții partidelor românești. Tamás Sándor a afirmat că în principiu exclude colaborarea cu PCM, având în vedere faptul că aceștia au întrecut limita bunului simț în campania electorală, dar a adăugat că nu același lucru se poate spune despre PPMT, cu care sunt deschiși să discute.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.