POLITICA 31 ianuarie 2019

UDMR Covasna va solicita Guvernului finanțarea Aeroportului Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 733 vizualizări

Liderii UDMR Covasna spun că vor să trimită la Guvern o scrisoare prin care să solicite executivului includerea în bugetul pe anul 2019 și a finanțărilor pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul Brașov.

Urmează ca zilele ăstea, împreună cu domnul primar Antal, să trimitem și noi o scrisoare de solicitare de fonduri și o scrisoare de susținere a scrisorii de solicitare a celor din Brașov către doamna prim-ministru. Da, este și interesul nostru, am discutat acest aspect cu domnul președinte de la Brașov și vrem ca în tratativele care se poartă pe plan politic, să fie inclusă și din partea noastră această susținere de finanțare din bugetul național. (...) Cel mai important lucru este ca cei din Brașov să aducă această investiție într-o fază de unde să nu se mai poată întoarce. E vital și pentru noi”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Tot el a mai punctat că solicitarea a fost deja transmisă și partidului UDMR, prin Kelemen Hunor, care va avea misiunea să negocieze în favoarea Aeroportului la stabilirea bugetului pe anul în curs.

„Acum două săptămâni, domnul președintele Kelemen a fost la noi în județ, într-o întâlnire a UDMR-ului și acolo am cerut în numele primarilor, ca dânsul, ca și președinte UDMR, când se așază la masa de tratative cu Guvernul României în ceea ce înseamnă proiectul bugetului pe 2019 să aibă în vedere și finanțarea aeroportului de la Ghimbav”, a punctat Tamás Sándor.

Până în mai 2018, din fonduri proprii și din credite rambursabile, Consiliul Județean Brașov a investit peste 24 de milioane de euro în realizarea Aeroportului Brașov. A doua jumătate a anului 2020 este termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor de investiții, iar termenul prevăzut pentru finalizarea Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov este prima jumătate a anului 2021.

Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe au promis autorităților brașovene  câte 3 milioane de euro, bani care vor fi transferați autorităților brașovene la momentul finalizării lucrărilor.

Potrivit studiilor realizate de specialiști și reamintite de liderii CJ Covasna, pe o rază de 60 de kilometri în jurul unui aeroport se dezvoltă toate localitățile, astfel că și județul Covasna va avea de câștigat de pe urma finalizării acestei investiții majore pentru Regiunea Centru.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.