POLITICA 11 noiembrie 2019

UDMR Covasna: În turul doi vom susţine candidatul care va sprijini interesele comunităţii maghiare

de Agerpres | 2776 vizualizări

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat duminică seara, că Uniunea va susţine, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul care va sprijini interesele comunităţii maghiare.

„Noi nu avem stânga sau dreapta. Noi suntem de partea comunităţii maghiare şi reprezentăm interesele acesteia, care sunt de două tipuri - mărirea sferei drepturilor comunităţii şi dezvoltarea judeţelor şi regiunilor în care trăim. Cu acei candidaţi care pot veni în sprijinul nostru vom merge înainte", a declarat, pentru AGERPRES, Tamas Sandor.

În opinia acestuia, liderul UDMR Kelemen Hunor, care a candidat pentru Preşedinţia României, a avut cel mai bun program electoral şi cea mai bună campanie dintre toţi cei înscrişi în cursa pentru Cotroceni.

Cât priveşte prezenţa la vot în judeţul Covasna, care a fost una dintre cele mai scăzute din ţară, Tamas Sandor a apreciat că un absenteism mai ridicat s-a înregistrat în zonele cu populaţie preponderent românească şi nu în cele locuite preponderent de etnici maghiari.

„Nu trebuie să vă uitaţi spre UDMR când vorbiţi despre prezenţa scăzută la urne. Dacă vedem rezultatele alegerilor europarlamentare, observăm că în zona Buzaielor a fost o prezenţă la vot mai redusă. De asemenea, în localitatea Zagon, spre exemplu, la secţia de votare nr.1, aflată în zona locuită majoritar de maghiari, prezenţa la vot a fost de aproape 75%, iar la secţia nr. 2, din zona românească, a fost de numai 25%. Deci, noi credem că UDMR are sprijinul comunităţii pe care o reprezintă, iar acest lucru se va adeveri după numărarea voturilor (...) Eu cred că, la aceste alegeri, Kelemen Hunor va avea în judeţul Covasna un rezultat mai bun decât a avut în urmă cu 5 ani", a mai spus liderul UDMR.

Prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost la scrutinul de duminică de 37,02% faţă de 47,66% cât a fost la nivel naţional, una dintre cele mai scăzute din ţară.

La alegerile prezidenţiale de acum 5 ani, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 43,12%, iar în 2009 a fost de 42,38%.

În 2014, pe primul loc în judeţul Covasna s-a situat candidatul UDMR Kelemen Hunor cu 50,41%, urmat de Klaus Iohannis (14,96%) şi Victor Ponta (13,69%). 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adi Alex, 11 noiembrie 2019
Nu interesele comunității maghiare contează.
Contează interesele cetățenilor, indiferent de naționalitate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.