POLITICA 8 septembrie 2013

UDMR Covasna a sesizat FIFA cu privire la "atitudinea antimaghiară" a unor suporteri

de Agerpres | 661 vizualizări

Conducerea UDMR Covasna a adresat o scrisoare Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) prin care solicită sancţionarea ''atitudinii antimaghiare'' a unor suporteri români prezenţi la meciul de fotbal România - Ungaria, de la Bucureşti.

Semnatarii scrisorii reclamă, printre altele, faptul să suporterii au scandat ''Afară, afară cu ungurii din ţară'' şi au afişat mai multe pancarte inscripţionate ''1918'', anul unirii Transilvaniei cu România.

''Din păcate, nu este vorba de cazuri izolate, ci a devenit o obişnuinţă în ultima perioadă ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara. (...) Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. (...) Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi urii'', se arată în scrisoarea semnată de preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi deputatul UDMR Marko Attila.

Aceştia cer FIFA să ia o poziţie fermă, afirmând că aceste atitudini marchează în mod negativ comunitatea maghiară, stârnind sentimente de frică şi neîncredere în rândul membrilor acesteia.

Marko Attila a mai sesizat FIFA în primăvara acestui an cu privire la ''excesele'' naţionaliste ale unor suporteri români din timpul meciurilor Olanda - România şi CFR Cluj - Rapid.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Florin, 9 septembrie 2013
Cand vor reclama Romania la UE, ca Romania le acorda o leafa??????
lili, 9 septembrie 2013
Au informat FIFA si despre dezastrul lasat in urma de betivii si violentii suporteri maghiari, despre pierderile imense de pe traseul lor, despre 2 oameni raniti in Arad absolut nevinovati, dar aflati citeste integral
Eugen, 9 septembrie 2013
Scriam intr-un comentariu anterior, despre falnicele paduri de buruieni de pe marginea drumurilor judetene... Nimic? De România si ce vor românii, se ocupa guvernul, partidele politice, românii citeste integral
misu, 8 septembrie 2013
Cea mai bună apărare in mintea lor bolnavă este atacul, atat stiu atat pot. Ce poti cere unor oameni limitati care in loc să ajute comunitatea caută numai motiv de ceartă. RUSINE
Florin, 8 septembrie 2013
poate mai castiga vreo 3 voturi, de asta au reclamat Romania la Fifa. Totul e politic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.