POLITICA 3 decembrie 2012

UDMR Covasna a cerut PPMT să-şi retragă unul dintre candidaţii pentru Camera Deputaţilor

de Agerpres | 471 vizualizări

Conducerea UDMR Covasna a cerut Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) să-şi retragă candidatul pentru Camera Deputaţilor din colegiul uninominal Covasna-Întorsura Buzăului, pentru a spori şansele câştigării acestui mandat de către un maghiar.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că l-a sunat pe preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, pentru a-i cere să-şi retragă candidatul din acest colegiu, arătând că în bătălia care se dă pe acest front cu partidele româneşti orice vot contează.

„Cele câteva sute de voturi pe care le poate primi PPMT, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale, cu siguranţă nu vor genera un deputat, dar pot însemna o problemă pentru candidatul nostru. (…) Aşteptăm răspunsul din partea domnului Toro şi sperăm că va fi unul pozitiv”, a spus Antal Árpád, potrivit căruia există şanse ca pentru prima dată în 22 de ani mandatul de deputat în acest colegiu să fie câştigat de un candidat maghiar.

Antal a mai spus că, practic, PPMT nu-şi mai poate retrage fizic candidatul, dar poate să nu mai continue campania electorală şi să anunţe public că renunţă în favoarea candidatului UDMR.

Antal Árpád a mai spus că PPMT ar putea face acest gest în semn de respect faţă de memoria fostului primar al oraşului Covasna, Lőrincz Zsigmond, care a încetat din viaţă săptămâna trecută la vârsta de 48 de ani, în urma unui infarct.

Pentru mandatul de deputat din colegiul Covasna – Întorsura Buzăului candidează actualul deputat Horia Grama (USL), viceprimarul staţiunii Covasna Thiesz János (UDMR), fostul subprefect Valentin Ionaşcu (ARD), profesorul Szakács Zoltán (PPMT), juristul Gică Agrigoroaie (PRM) şi omul de afaceri Mathe Mihail (PPDD).

Teme articol: UDMR deputat PPMT
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.