POLITICA 10 decembrie 2012

UDMR câştigă cinci din cele şase mandate de parlamentar din Covasna

de Agerpres | 452 vizualizări

Conducerea UDMR Covasna, care a efectuat o numărătoare paralelă a voturilor, susţine că a câştigat cinci din cele şase mandate de parlamentar din judeţ.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES că cele două colegii senatoriale au fost adjudecate de fostul manager public al judeţului Klarik Laszlo din Sfântu Gheorghe, respectiv de actualul deputat Olosz Gergely.

Cele trei mandate de deputaţi au fost câştigate de fostul subsecretar de stat Marko Attila care a candidat în Colegiul Sfântu Gheorghe, actualul deputat Marton Arpad în colegiul Baraolt şi omul de afaceri Fejer Laszlo în colegiul Târgu Secuiesc.

Cel de-al patrulea mandat de deputat nu a fost adjudecat cu peste 50% de nici o formaţiune politică, deci va intra la redistribuire şi va reveni unuia dintre candidaţii partidelor româneşti (USL, ARD sau PPDD).

În judeţul Covasna participarea la vot a fost de 39,74%, puţin sub media pe ţară.

În ultimii patru ani judeţul Covasna a fost reprezentat în Parlament de doi senatori UDMR (Albert Almos şi Bokor Tibor), trei deputaţi UDMR (Marton Arpad, Edler Andras şi Olosz Gergely) şi un deputat PSD, Horia Grama. Bokor Tibor care a fost ales primar al municipiului Târgu Secuiesc şi Edler Andras, care a devenit preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, nu au mai candidat pentru un nou mandat, iar senatorul Albert Almos a pierdut alegerile interne din cadrul Uniunii, obţinând mai puţine voturi decât Klarik Laszlo.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 10 decembrie 2012
Sunt cam dezamagit de prestatia partidelor PCM si cea a lui tokes,credeam ca pot mai mult,au lasat udmr sa le ia tot.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.