POLITICA 15 martie 2009

Szász Jenő a rămas în fruntea PCM

de Covasna Media | 364 vizualizări
Preşedintele fondator al partidului a fost ales cu aproape 90% din voturi

Preşedintele fondator al PCM, Szasz Jeno, a câştigat sâmbătă seara un mandat de 4 ani în fruntea partidului, cu 265 de voturi obţinute din partea participanţilor la primul Congres al partidului. Szasz Jeno l-a avut drept contracandidat pe Bartha Jeno, membru PCM din judeţul Mureş, care nu a reuşit însă să obţină suficiente voturi pentru a câştiga mandatul, doar 29 de voturi. Alte 3 voturi au fost nule. „Sper că legea şi statutul partidului au fost respectate, cei

Preşedintele fondator al partidului a fost ales cu aproape 90% din voturi

Preşedintele fondator al PCM, Szasz Jeno, a câştigat sâmbătă seara un mandat de 4 ani în fruntea partidului, cu 265 de voturi obţinute din partea participanţilor la primul Congres al partidului. Szasz Jeno l-a avut drept contracandidat pe Bartha Jeno, membru PCM din judeţul Mureş, care nu a reuşit însă să obţină suficiente voturi pentru a câştiga mandatul, doar 29 de voturi. Alte 3 voturi au fost nule. „Sper că legea şi statutul partidului au fost respectate, cei 140 de delegaţi au votat pentru ca restul să obţină dreptul de a vota (invitaţii din Delegaţia lărgită, n.r.), sper că această hotărâre a fost legală şi să putem în continuare să construim partidul şi în trei ani să reuşim să câştigăm în faţa UDMR. Şi în continuare sperăm într-o colaborare bună cu CNS şi problema autonomiei să fie pe un drum bun”, a afirmat preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Congresul PCM a început cu 425 de participanţi, dintre care 144 de delegaţi cu drept de vot, însă o parte au părăsit sala de şedinţe din cauză că nu erau de acord ca şi membrii Delegaţiei lărgite, formată din lideri locali, judeţeni ai PCM, membri PCM din administraţia locală, primari, vice primari - să aibă drept de vot, aşa cum a propus preşedintele partidului, Szasz Jeno.

Astfel, reprezentanţi din filiale PCM ca Mureş, Cluj, Covasna sau Bihor s-au retras de la Congres, pentru a-şi manifesta dezacordul cu privire la propunerea lui Szasz Jeno.

Totodată, cel care iniţial ar fi trebuit să fie contracandidatul lui Szasz Jeno, preşedintele organizaţiei din Cluj a civicilor maghiari, Gergely Balazs, s-a retras din cursă şi a anunţat chiar că îşi va da demisia din fruntea filialei. Congresul PCM a avut loc la Gheorghieni, judeţul Harghita, şi a început cu o parte festivă şi una politică.

Ana Sidon

Teme articol: PCM Szasz Jeno
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.