POLITICA 9 septembrie 2021

Subprefectul USR PLUS de Covasna, revocat din funcție

de Iulia Drăghici - Taraș | 1703 vizualizări

Subprefectul USR PLUS Dulányi-Balogh Szilárd a fost revocat din funcție, după o hotărâre luată joi într-o ședință de Guvern. Decizia privește toți prefecții și subprefecții USR PLUS.

Azi în ședința de Guvern am fost revocat din funcția de subprefect al județului Covasna. Aștept publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, după aceea mă voi întoarce în mediul privat, de unde am venit. Cred că sunt „rara avis", subprefect care a venit din mediul privat în Instituția Prefectului - județul Covasna.

În primul rând un mare mulțumesc pentru Echipa Juridică din Prefectură. Am lucrat "cot la cot" cu ei în ultimele 6 luni. În ciuda percepțiilor greșite sunt profesioniști până în măduva oaselor și oameni de toată isprava. Mulțumesc și celorlalți colegi cu care am lucrat. Cei care mă cunosc, știu că nu arunc așa ușor cu laudele.

Totodată, îi mulțumesc d-lui Prefect Ráduly István pentru echilibrul de care dă dovadă. Nu e ușor deloc, îl înțeleg perfect. Am avut o relație sinusoidală dar bună; am avut multe discuții juridice și procedurale în urma căruia a ieșit tot timpul consens, deci am dat dovadă de maturitate profesională tot timpul.

A fost o experiență profesională senzațională și dacă există un regret în mine, acela este că nu am reușit în acest timp scurt să-mi duc misiunea la capăt, să contribui în măsură mai mare la schimbarea de paradigmă de care societatea noastră are disperată nevoie.

Vom reveni mai puternici.

Săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă, o să revin cu mai multe detalii”, a declarat, printr-o postare pe Facebook, Dulányi-Balogh Szilárd.

Acesta a preluat funcția de subprefect la începutul lunii martie. 

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de Guvern. Alianța avea 14 prefecți și 28 de suprefecți.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern, scrie Digi24. Funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecți din județ. Nu va fi numit nimeni pe acele locuri, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

Printre prefecții demiși este și cel al Capitalei, Alin Stoica.

USR PLUS mai avea prefecți în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.