POLITICA 20 aprilie 2018

Senatorul PMP Gheorghe Baciu, nemulţumit de starea drumurilor din zona Buzaielor

de Agerpres | 1017 vizualizări

Senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, Gheorghe Baciu, este nemulţumit de starea drumurilor din zona Buzaielor, arătând, printre altele, că unul dintre drumurile principale, DN 13E, care face legătura între staţiunea Covasna şi oraşul Întorsura Buzăului, nu este asfaltat pe o porţiune de mai mult de opt kilometri.

Gheorghe Baciu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a adresat o interpelare conducerii Ministerului Transporturilor în legătură cu acest drum, iar răspunsurile au fost „destul de generale“.

„DN 10 Braşov-Buzău este foarte stricat pe anumite porţiuni iar DN 13E este neasfaltat integral. Am făcut interpelări şi am cerut Ministerului Transporturilor să îmi răspundă în scris despre cum se gândesc să rezolve situaţia, dar răspunsurile au fost destul de generale, în aşa fel încât să nu se oblige la prea mult în perioada următoare. (...) Pe DN 13E lucrarea va fi foarte, foarte complicată, pentru că este un drum de munte iar multe dintre cele 16 curbe care sunt pe versantul dintre Zagon şi Barcani vor trebui lărgite, pentru că dacă e un drum naţional, atunci trebuie să poată circula pe acolo şi tiruri şi autocare mari“, a declarat Gheorghe Baciu.

Acesta s-a arătat nemulţumit şi de starea DJ 121A, Întorsura Buzăului- Boroşneu-DN 13E, pe porţiunea dintre localităţile Sărămaş şi Valea Mare, care se află într-o stare precară de mai mulţi ani.

„Cel mai greu acum în zona Buzaielor este să ajungi de la Sărămaş la mănăstirea Valea Mare. Faci câţiva kilometri în jumătate de oră sau îţi rupi maşina în două. Anul trecut am umblat la preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care mi-a zis să stau liniştit, că până la hramul mănăstirii „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ drumul va fi refăcut şi s-a ţinut de cuvânt. Dar lucrările pe un drum de pământ nu ţin mai mult de un an, mai ales cum este acesta, care este circulat. S-au făcut şi exploatări forestiere şi atunci terasamentul cedează mai tare. (...) În perioada următoare vreau să vorbesc şi cu ministrul Transporturilor, cu harta în mână, dar şi cu preşedintele Consiliului, Tamas Sandor, faţă în faţă sau telefonic, ca să vedem ce putem facem cu aceste drumuri. În ce priveşte autorităţile locale, pot spune că niciodată nu m-au refuzat“, a mai spus senatorul Gheorghe Baciu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.