POLITICA 18 ianuarie 2022

Senatorul AUR de Covasna, Ionuț Neagu: „Cer demisia ministrului de Interne, Lucian Bode”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1586 vizualizări

Senatorul AUR din județul Covasna, Ionuț Neagu a cerut, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, demisia șefilor din MAI, ca reacție după accidentul în care o mașină de poliție a provocat un accidentat mortal pe o trecere de pietoni din capitală. 

Cer demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, și a secretarilor săi de stat, în contextul dezastrului fără precedent în care se găsește MAI astăzi.

Deși se confruntă cu un deficit clar al dotărilor și al personalului, dar și cu lipsa pregătirii profesionale și morale a angajaților, MAI pare mai ocupat sa facă poliție politică în loc să rezolve problemele interne. Politrucii cuminți așezați de regimul Iohannis în fruntea MAI preferă să folosească servicii precum DGIPI („doi ș-un sfert”, pentru cunoscători) pe post de măciucă politică, nu pentru a-și face datoria.

Cazul fetiței ucise pe trecerea de pietoni de un polițist relevă o realitate sumbră: prin cultivarea imposturii, incompetenței și a servilismului, regimul lui Klaus Iohannis a scos tot ce e mai rău din români. 

Acești indivizi condamnabili reprezintă o tipologie meschină de impostori care căpușează România de 30 de ani. Regimul Iohannis i-a ridicat, însă, la rang de „modele” ale societății.

Deși în ianuarie 2021 a semnat un ordin prin care mai multe structuri (Corpul de control al ministrului, Direcția generală anticorupție etc.) au fost trecute în subordinea sa directă, Lucian Bode nu s-a dovedit mai capabil să gestioneze activitatea MAI.

Dimpotrivă, Ministerul de Interne este în colaps intern, cu personal insuficient și slab pregătit, cu angajați din surse externe (prin Ordinul nr. 46/2020) necalificați pentru profesia pe care o exercită și cu o conduită morală reprobabilă a celor aflați în funcții de conducere.

Structurile din MAI necesită o reformă urgentă, consistentă, care să reducă nivelul de corupție, servilismul politic și să crească numărul angajaților capabili de sarcini operative. Nu în ultimul rând, este nevoie de o schimbare de paradigmă etică, astfel încât MAI să protejeze, cu adevărat, cetățenii României, iar angajații ministerului și să-și facă datoria față de țară”, se arată în postarea publicată de senatorul AUR de Covasna. 

Reacția parlamentarului vine în urma accidentului de joi după-amiaza din București, când o mașină de poliție a lovit pe o trecere de pietoni două fete, în Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre acestea a murit și cealaltă a ajuns la spital. Între timp, polițistul care conducea mașina a fost pus sub control judiciar, nu mai are voie să conducă autoturisme și este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Ancheta procurorilor de caz a arătat până în prezent că în momentul în care s-a produs accidentul, agentul nu era în nicio misiune, dar circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

Cercetările în acest caz sunt în derulare. 

Sursa foto: Facebook/Ionuț Neagu

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.