POLITICA 3 martie 2021

Schimbările din Prefectura Covasna devin oficiale

de Iulia Drăghici - Taraș | 3402 vizualizări

UPDATE: În Monitorul Oficial a apărut și „Hotărârea privind numirea domnului Dulanyi-Balogh Szilard în funcția de subprefect al județului Covasna Nr. 233 din 03-Martie-2021”.

Știrea inițială: Guvernul a aprobat în ședința de miercuri eliberarea din funcția de prefect al județului Covasna a lui Iulian Constantin Todor, dar și a acelor doi subprefecți, Sergiu Mitroi și Cosmin Boricean. Hotărârile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pe Facebook, subprefectul propus de USR, Dulanyi-Balogh Szilard, a anunțat că a fost numit în funcție și că joi va fi depunerea jurământului.

De astăzi este oficial. Am fost numit subprefect al județului Covasna. Mâine depun jurământul. La ce vă puteți aștepta de la mine: transparență, hotărâre în a realiza revoluția bunei guvernări în teritoriu. Nu mă duc la Instituția Prefectului să fiu decor. Vă stau la dispoziție. Nimic nu s-a schimbat. Mulțumesc pentru încredere”, a scris, pe Facebook, Dulanyi-Balogh Szilard.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că, în total, au fost eliberați din funcție 103 prefecți și subprefecți și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85.

Nu se știe încă dacă propunerea UDMR pentru funcția de prefect, Raduly Istvan, a fost aprobată în aceeași ședință, respectiv cea a PNL, Cosmin Boricean, tot pentru funcția de subprefect. Revenim cu detalii.

Astăzi, în a doua şedinţă, am eliberat din funcție 103 prefecți și subprefecți, au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 și 75 de subprefecți din 85. Mâine, după ora 13.30, vor depune jurământul aceștia și, începând de mâine seară, își vor prelua atribuțiile. Acolo unde nu au fost numiți subprefecții încă - șase prefecţi nu au fost numiți - subprefecţii vor prelua atribuţiile acestea până la numirea prefecţilor”, a spus miercuri premierul Florin Cîțu.

Hotărârile de guvern privind eliberarea din funcţie a prefecţilor, respectiv a subprefecților au fost publicate în Monitorul Oficial: Hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Covasna de către domnul Boricean Cosmin, Nr. 127 din 03-Martie-2021, Hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Covasna de către domnul Mitroi Sergiu Nr. 128 din 03-Martie-2021, din M. Of. Partea I nr. 212 și Hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Covasna de către domnul Todor Iulian-Constantin Nr. 79 din 03-Martie-2021, din M. Of. Partea I nr. 209.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.