POLITICA 1 august 2017

„S-a modificat schimbarea” – interminabila poveste a Străzii Lăcrămioarei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2294 vizualizări

Finanțarea lucrărilor de reabilitare nu se mai face din bugetul local, ci din cel național

Lucrările de asfaltare pe strada Lăcrămioarei vor fi plătite prin Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțat de Guvern, nu din bugetul local, cum stabiliseră consilierii locali prin proiectul votat în luna iunie.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat proiectul de finalizare a lucrărilor de pe strada Lăcrămioarei cu finanțare din bugetul local, pe motivul că amânarea continuării proiectului pune în pericol investiția realizată deja, dar și pentru încheierea cât mai rapidă a lucrărilor. O lună mai târziu, la sfârșitul lunii iulie, autoritățile locale au aflat că proiectul primește finanțare din bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală al Guvernului, așa că au revenit asupra deciziei.

Potrivit primarului Antal Árpád, acum se va încerca decontarea lucrărilor realizate până în prezent din bugetul local.

„Săptămâna trecută au fost asfaltate trotuarele și apoi s-a lucrat pe spațiile verzi. Practic, pe strada Lăcrămioarei trebuie pus doar stratul de uzură. Așteptăm contractul de la București și rezolvăm această problemă. A apărut Ordinul de Ministru și s-a modificat schimbarea, cum se întâmplă tot timpul în România. Este de râsul lumii că am adoptat patru sau cinci hotărâri ale Consiliului Local în care am scos proiectul din programul guvernamental, apoi l-am repus, în funcție de cum s-a mișcat Bucureștiul. Ideea e că se face. (...) O parte din lucrări au fost făcute din bugetul local și o parte se va deconta din bugetul guvernamental. Sperăm că vom primi contractul luni sau marți de la București și atunci putem să cerem constructorului să facă actele pentru decontare ca să nu plătim noi. Eu încerc să țin de banii orașului. Dacă putem să rezolvăm ceva din banii de la Minister, atunci mai bine cheltuim banii orașului pe altceva, spre exemplu să îi dăm la școli sau la alte proiecte importante”, a declarat primarul Antal Árpád în cea mai recentă conferință de presă.

Lucrarea de asfaltare a străzii Lăcrămioarei, utilizată pe post de centură ocolitoare, costă peste 3,4 milioane de lei.

Pe Kós Károly, lucrările se încheie înainte de începerea anului școlar

În ceea ce privește celelalte proiecte de asfaltare, primarul spune că lucrurile avansează. Strada Kós Károly va fi asfaltată în luna august, iar lucrările se vor încheia, pe porțiunea începută în noiembrie anul trecut, până la începerea noului an școlar.

„Strada Kós Károly se asfaltează în august, adică această porțiune se va finaliza. Vom lua apoi decizia dacă anul acesta mai deschidem un front sau nu. Cel mai probabil nu. Trebuie rezolvată problema intersecției dintre Kós Károly – Kriza János și Spitalului, care va fi încă un moment dificil, dar vrem să rezolvăm înainte de începerea anului școlar”, a precizat Antal Árpád.

Edilul a mai punctat și că tot înainte de începerea anului școlar se va face și asfaltarea pe strada 1 Decembrie 1918 de la pod până la semafor.

„Acolo nu trebuie să facem lucrări în structură, doar asfaltare”, a completat primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.