POLITICA 6 august 2019

S-a dat startul înscrierilor la „Școala Națională pentru Democrație“ de la Pădureni

de Daniela Luca | 897 vizualizări

„Violența și Discriminarea” este tema ediției de anul acesta 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna și Asociația „Pro Democrația“ organizează anul acesta cea de-a VIII-a ediție a Școlii Naționale pentru Democrație, eveniment care va avea loc în perioada 12 – 18 august a.c., la Centrul de Agrement de la Pădureni. Anul acesta sunt 55 de locuri, iar perioada de înscriere este cuprinsă între 5 și 10 august. 

Tema principală a școlii de vară din acest an este „Violența și Discriminarea”, un subiect mai actual ca niciodată, spun organizatorii. 

„Școala Națională pentru Democrație este un fel de tradiție a compartimentului Tineret/Tabere a DJST Covasna, aspect demonstrat de faptul că ne aflăm la cea de-a opta ediție. Fiecare an a venit cu o temă punctuală care să răspundă unor nevoi, unor probleme cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, iar tema de anul acesta este una extrem de actuală. Vorbim despre violență și discriminare. Este foarte important ca tinerii să înțeleagă că democrația nu trebuie percepută doar sub semnul drepturilor, ci și sub semnul responsabilității. Ne bucurăm că și anul acesta în prezența politologului Cristian Pîrvulescu, Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din România, cei 55 de tineri vor putea aborda pe parcursul unei săptămâni tema democrației, dar văzută specific prin filtrul acestor două aspecte, violența și discriminarea”, a declarat luni pentru OBSERVATORUL DE COVASNA,  reprezentantul DJST Covasna, Cătălin-Nicolae Lazăr. 

Acesta a precizat că un tânăr în adevăratul sens al cuvântului, cu întrebări, incertitudini, nelămuriri și păreri proprii ar fi participantul perfect al acestei tabere care are ca scop  creșterea gradului de implicare civică a tinerilor în comunitate și dezvoltarea lor ca persoană resursă pentru comunitatea de unde provin.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani care vor să ia parte la acest proiect se pot înscrie până pe 10 august inclusiv, completând un formular online însoțit de actele necesare enumerate pe site-ul www.apd.ro. Acesta trebuie trimis ulterior către DJST Covasna, la adresa de email djst.covasna@mts.ro. 

Cheltuielile vor fi suportate de către organizatori cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, aceștia urmând să acopere costurile de cazare și masă, dar nu și cele legate de transport.

Anul trecut, tema abordată în cadrul Școlii Naționale pentru Democrație a fost „Etica și Integritatea”. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.