POLITICA 22 decembrie 2020

Rectificare bugetară la CJ: aproape 2,4 milioane de lei pentru Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 778 vizualizări

O nouă rectificare bugetară operată la nivelul Consiliului Județean, în ședința de luni, 21 decembrie, prevede că Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe va primi aproape 2,2 milioane de lei, de la  CASS, dar și 200.000 de lei de la Ministerul Sănătății. 

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” solicită majorarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 2.376 mii lei din care 2.176 mii lei care provine din actul adițional nr. 16 și 17/2020 la contractul încheiat cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) Covasna pentru acoperirea cheltuielilor peste valoarea contractului, respectiv 200 mii lei din suplimentarea veniturilor din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Covasna”, se arată în raportul cu privire la rectificarea bugetului propriu al Județului Covasna și al instituțiilor publice de interes judeţean pe anul 2020, pe baza căruia s-a votat hotărârea de rectificare de buget. 

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, consilierii județeni au vorbit și despre un proiect câștigat în septembrie de spital, a cărei valoare se apropie de 3 milioane de euro, fonduri europene, pentru „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf””. 

În cadrul acestui proiect se vor achiziționa echipamente de protecție personală în sumă de aproape 1,8 milioane de euro, dar și echipamente medicale de peste un milion de euro. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.