POLITICA 29 aprilie 2022

Rectificare bugetară la CJ: 7 milioane de lei direcționați către Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 911 vizualizări

Bugetul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a fost majorat cu 7 milioane de lei, după cea mai nouă rectificare aprobată de Consiliul Județean (CJ) Covasna. Este vorba despre o sumă care vine de la Ministerul Sănătății. Din acest fond, 4 milioane de lei vor fi investiți în reparații capitale la clădirea de Boli Interne, iar 3 milioane de lei în achiziționarea de aparate medicale, a explicat președintele CJ, Tamás Sándor, în ședința ordinară a lunii, din 28 aprilie. 

Spitalul Județean de Urgență «Dr. Fogolyán Kristóf», pe baza Contractului nr. 16/2022, respectiv a actului adițional nr. 1 la Contractul nr. 16/2022 încheiat între DSP Covasna și Județul Covasna, solicită includerea în bugetul de venituri și cheltuieli al instituției a următoarelor sume:

- 4.000 mii lei reprezentând fonduri alocate din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Județului Covasna, cu acordul acesteia, pentru obiectivul de investiție «Reparații capitale și modernizarea clădirii Spitalului Corp Vechi, precum și proiectarea unei extinderi la acest corp de clădire pentru asigurarea serviciilor de spitalizare de zi și reabilitare»;

- 3.065 mii lei reprezentând fonduri alocate din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Județului Covasna, cu acordul acesteia, pentru finanțarea aparaturii și a echipamentelor medicale”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre. 

Rectificarea de buget adoptată joi de consilierii județeni prevede, printre altele, și acordarea unor cotizații aferente anului 2022 (mai-decembrie), în sumă de 597.000 lei, din fondul de rezervă pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „AGROSIC”, unde Județul Covasna este membru fondator, respectiv finanțarea Fundației Culturale „Vigadó” din Târgu Secuiesc cu 200.000 de lei pentru programe culturale pe anul 2022. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.