POLITICA 8 iunie 2012

PSD vrea vicepreședinte de CJ și viceprimar la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 434 vizualizări

PSD Covasna intenționează să solicite o funcție de vicepreședinte a Consiliului Județean (CJ) Covasna și una de viceprimar în municipiul Sfântu-Gheorghe după alegerile de duminică. Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat ieri că PSD dorește o reprezentare a comunității românești în județul Covasna și în municipiul Sfântu-Gheorghe, mai ales în condițiile în care această comunitate nu a mai fost reprezentată în astfel de funcții de zeci de ani încoace.

„PSD este cel mai puternic partid românesc în județul Covasna – a avut toți primarii localităților românești și sunt convins că după alegerile de dumincă vom reconfirma această poziție. Sperăm la un plus de consilieri locali și județeni (...). În plus, dacă la Sfântu-Gheorghe vom obține patru mandate de consilieri, vom solicita și o funcție de viceprimar; chiar dacă participăm pe liste separate de PNL, sperăm ca după alegeri să se reunească Uniunea Social Liberală și în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe și vom solicita un viceprimar. La CJ sunt două posturi de vicepreședinte, așa că vom proceda la fel. Comunitatea românească reprezintă 25% din populația județului Covasna, este normal să fie reprezentată la nivelul conducerilor administrațiilor”, a declarat Horia Grama.

Potrivit acestuia, în ultimii 20 de ani toate funcțiile de conducere în administrația județeană și în cea a municipiului Sfântu-Gheorghe au fost ocupate de reprezentanți ai UDMR sau ai Partidului Civic Maghiar (PCM), existând o singură excepție, acum 15 ani, când PNL a avut un vicepreședinte de CJ.

În ceea ce privește alegerile de duminică, Horia Grama a făcut apel către cetățeni să iasă la vot și a anunțat că PSD va organiza o numărătoare paralelă a voturilor.

Funcţionari acuzaţi de incompetenţă

În ceea ce priveşte blocarea contului PSD, Horia Grama a anunțat că a cerut Finanțelor să identifice clar datoria pe care o are partidul la impozitele și taxele locale, arătând că multe dintre cele prevăzute în decizia de blocare a conturilor PSD nu sunt în conformitate cu actuala legislație. În acest sens, Grama nu s-a ferit să-i numească pe funcționarii Primăriei Sfântu-Gheorghe „incompetenți” și i-a acuzat că au făcut abuz de poziția lor de funcționari publici, deoarece în respectiva decizie sunt multe nereguli. În concluzie, Grama a precizat că îi va cere primarului Antal Árpád sancționarea respectivilor funcționari, care nu au respectat întocmirea deciziei nici pe formă și nici pe fond.

Îngrijorat pentru soarta TAM

Un alt subiect abordat de Horia Grama s-a referit la situația Teatrului Andrei Mureșanu (TAM), deputatul arătându-și îngrijorarea vizavi de faptul că mutarea TAM în noul sediu – clădirea fostului Cinema Arta – ar putea fi doar o păcăleală.

„Atrag atenția Primăriei să nu-și bată joc de teatrul românesc... TAM a primit oricum bani în trecut pentru refacerea Sălii Studio, fiindu-i primis spațiul de aici; dar după ce respectiva construcție s-a finalizat, nu a mai primit-o. Acum, cei de la TAM sunt scoși afară pentru a se muta în fostul cinematograf... nu știu ce se va alege de această mutare, dar îmi pare rău că directorul, actorii, oamenii din teatru nu au sesizat capcana și s-au bucurat aiurea că vor avea un sediu propriu”, a mai spus Horia Grama.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.