POLITICA 18 aprilie 2018

PSD Covasna, în doliu după moartea Ionelei Prodan

de Iulia Drăghici - Taraș | 838 vizualizări

Solista de muzică populară a fost prima pe listele la Senat ale filialei județene a social-democraților la alegerile din 2016

Vestea decesului interpretei de muzică populară Ionela Prodan îndoliază atât lumea folclorului românesc, dar și pe cea a politicii PSD-iste covăsnene. Artista, candidată pentru Senat la alegerile din 2016 pe listele PSD Covasna, a încetat din viață luni seara, într-un spital din capitală.

Anunțul, care a făcut rapid înconjurul internetului, a fost făcut chiar de fiica acesteia, Anamaria Prodan Reghecampf, printr-o postare pe Facebook.

Știrea a venit ca un fulger peste admiratorii interpretei de muzică populară, cât și pentru membrii Partidului Social Democrat covăsnean, în frunte cu Horia Grama.

Este o veste foarte tristă și oarecum surprinzătoare pentru că, așa cum ați văzut-o și dumneavoastră, doamna Prodan era o femeie foarte vivace și activă. Îmi pare foarte rău pentru această pierdere. Condoleanțe familiei! Asta este viața! Din păcate, e o surpriză neplăcută și neașteptată”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele PSD Covasna, Horia Grama.

Acesta a adăugat că moartea Ionelei Prodan, membră de partid încă din 1996, este în primul rând o pierdere pentru cultura din România și folclorul românesc, mai ales că implicarea acesteia în politică a însemnat până la urmă un real sprijin în acest domeniu.

„Ionela Prodan nu era implicată în politică atât de mult, cât în proiectele care țineau de zona culturală și de ceea ce făcea ea. În primul și în primul rând este o pierdere pentru lumea folclorului românesc, unde doamna Prodan a fost o valoare. Faptul că a acționat în politică prin candidatura la alegerile din 2016 nu a schimbat ideea că proiectele ei erau legate tot de zona culturală”, ne-a mai spus președintele PSD Covasna.

Într-o conferință de presă susținută în noiembrie 2016 la sediul PSD Covasna aceasta spunea că această candidatură a sa pe listele județului Covasna nu a fost întâmplătoare. „Acest judeţ mi-a fost prezentat şi nu l-aş fi dat pentru altul, nici măcar pentru Dolj, locul unde m-am născut şi am crescut. Acolo mă învârtesc de o viaţă şi oamenii mă cunosc de când eram mică. Pe principiul acesta am venit aici, ca să merg cot la cot şi umăr la umăr cu oamenii de aici. Obligativitatea mea este de a aduce la îndeplinire ce îmi spun oamenii de aici, din Covasna”, spunea, în 2016, artista.

Ionela Prodan avea 70 de ani și în ultima vreme a avut mari probleme de sănătate, fiind internată de mai multe ori în spital.

Recent, artista fusese internată la spitalul Elias din București, în stare gravă. Aceasta avea probleme la pancreas și ficat. După ce boala s-a extins, tratamentul nu a mai dat randamentul scontat, iar aceasta s-a stins din viață luni seara.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947 și, de-a lungul anilor, devenise una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică populară, ea interpretând cântece și în duet cu regretatul Ion Dolănescu.

Prima performanță a artistei a venit în 1970, atunci când, la a doua ediție a festivalului „Maria Tănase” din Craiova a primit Marele Premiu al evenimentului.

Printre albumele arhicunoscute ale solistei se pot regăsi „Astă Seară-i Seară Mare”, „Păpușile Harnice În Grădină”, „O Viață De Cântec”, „Asta-I Viața, N-Ai Ce-I Face”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.