POLITICA 21 mai 2012

PSD Covasna, în campanie electorală cu conturile blocate

de Agerpres | 327 vizualizări

Deputatul Horia Grama spune că măsura este abuzivă, iar angajaţii Primăriei sunt “incompetenţi”.

În plină campanie electorală, PSD Covasna nu mai are acces la banii din contul bancar, acesta fiind blocat de Direcţia Finanţelor Publice Municipale Sfântu Gheorghe pentru neplata impozitului pe sediu.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsura este abuzivă, iar angajaţii primăriei sunt “incompetenţi”, deoarece, conform legii, persoanele juridice de drept public, categorie în care intră şi partidele politice, sunt exonerate de la plata impozitului pe clădire, dacă stau cu chirie.

Grama a arătat că, potrivit impunerii semnate de viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, şi alţi trei şefi de servicii, PSD ar trebui să plătească 19.584 de lei către primărie, reprezentând impozitul pe ultimii patru ani.

“Ieri (joi - n.r.) ne-am trezit cu contul partidului blocat, pe motiv de crasă incompetenţă a tuturor celor care semnează această adresă (...) Clădirea în care avem sediul aparţine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, noi stăm aici în chirie, dar, deşi le-am explicat acest lucru, ne-au calculat un impozit de peste 195 de milioane de lei vechi pentru 107 metri pătraţi şi ne-au blocat abuziv contul. Degeaba le-am explicat că persoanele juridice de drept public, deci şi partidele politice, nu plătesc impozit pe spaţiile închiriate de la alte instituţii publice”, a declarat Horia Grama.

Acesta a mai spus că îi va trimite o adresă primarului Antal Arpad prin care îi va cere să dispună deblocarea contului şi să ia măsuri de sancţionare a “funcţionarilor incapabili” pe care îi are în subordine şi care, în plină campanie electorală, creează dificultăţi partidului.

“Consider că este chiar o provocare şi voi solicita în scris să se ia măsuri împotriva acestor funcţionari incapabili care nu ştiu să citească o lege, iar dacă nu vor debloca contul atunci vom da în judecată şi vom cere daune interese atât Primăriei, cât şi persoanelor care au semnat”, a mai spus Horia Grama.

Viceprimarul Balint Jozsef a declarat că o să verifice reclamaţia PSD, dar nu crede că poate fi vorba de o greşeală.

“Eu am semnat sute de astfel de acte şi am încredere în colegii mei de la Direcţia Finanţelor, care ştiu că lucrează corect. Dacă cumva am creat probleme în mod nejustificat, atunci ne vom cere şi scuze, dar nu cred că este cazul. Vom verifica”, a declarat Balint Jozsef.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.