POLITICA 29 septembrie 2020

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Vom avea grijă de singurul consilier român ca de ochii din cap

de Agerpres | 1768 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a fost reales în funcţie pe lista UDMR, a declarat luni, că partidele româneşti ar trebui să analizeze motivele pentru care membrii comunităţii româneşti nu s-au prezentat la vot, iar un singur consilier român a reuşit să intre în forul aleşilor locali după alegerile locale de duminică.

„Este o situaţie inedită în municipiul Sfântu Gheorghe faptul că un singur reprezentant al partidelor româneşti a ajuns în Consiliul Local. Eu cred că partidele ar trebui să facă o analiză, pentru că, totuşi, s-a văzut clar că românii din Sfântu Gheorghe s-au prezentat într-o măsură mai mică la vot decât maghiarii din Sfântu Gheorghe. Practic, partidele româneşti nu au făcut campanie electorală. Deci, campania electorală este pentru a prezenta rezultate şi a vorbit despre proiecte. Eu am fost stresat aseară, la un moment dat, ca nu cumva să nu intre nici PNL-ul în Consiliul local, pentru că nu aş fi dorit ca această comunitate românească din oraş să rămână fără reprezentare în Consiliul local. O să avem grijă de domnul consilier ca de ochii din cap şi mesajul meu este şi către etnicii români, dincolo de faptul că le mulţumesc că m-au votat într-o măsură destul de mare şi la aceste alegeri, că o să avem grijă de ei, de fapt o să avem grijă şi de ei“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antal Arpad, care a obţinut al patrulea mandat de primar cu majoritatea covârşitoare a voturilor celor prezenţi la urne, va lucra cu un Consiliu local compus din 18 reprezentanţi ai UDMR, 2 ai Alianţei Maghiarilor din Transilvania şi unul al PNL, celelalte partide nereuşind să treacă pragul electoral de 5%.

Prin urmare, în urma alegerilor de duminică, în forul aleşilor locali va fi un singur consilier român, liberalul Liviu Comăneci.

La alegerile locale din 2016, UDMR a obţinut 15 mandate în Consiliul local Sfântu Gheorghe, iar Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), PNL şi PSD câte 2 mandate.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.