POLITICA 14 mai 2020

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: E un haos constituţional; autorităţile centrale se contrazic

de Agerpres | 1509 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat miercuri, că aşteaptă cu interes votarea Legii privind starea de alertă, pentru a putea organiza activitatea instituţiei şi a celor din subordinea acesteia, apreciind că, în momentul de faţă, este un „haos constituţional“.

„Noi, la Primărie şi în instituţiile subordonate şi societăţile comerciale unde Primăria are acţiuni, avem în total 1.503 persoane angajate. Din aceste 1.503 persoane, în acest moment 367 sunt în şomaj tehnic şi 12 persoane sunt în concediu de creştere a copilului, deci, practic, fiecare al patrulea angajat al Primăriei sau al instituţiilor care aparţin de Primărie în acest moment este în şomaj tehnic. Aşteptăm legea din Camera Deputaţilor ca să vedem exact ce se va întâmpla începând cu 15 mai. Încă sunt foarte multe nedumeriri. În zona culturală, de exemplu, peste 90% dintre angajaţi sunt în şomaj tehnic, în zona recreativă peste două treimi, în zona a transportului în comun peste două treimi din angajaţi sunt în şomaj tehnic. Încă nu ştim ce se va întâmpla cu ei începând cu ziua de vineri, deci aşteptăm şi sperăm ca astăzi să avem o forma finală adoptată de Camera Deputaţilor şi atunci mâine vom lua deciziile care se impun la nivel local“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă online.

În opinia sa, în momentul de faţă există un „haos constituţional“, iar faptul că autorităţile statului se contrazic generează o stare de derută.

„Din nefericire, vedeţi că trecem din starea de urgenţă în starea de alertă, probabil cu o pauză de câteva zile în care nu va fi nici stare de urgenţă şi nici stare de alertă, deci, practic, doar controlul civic va exista ca totul să fie ok şi să nu stricăm în trei-patru zile tot ce s-a construit în două luni şi tot efortul depus în aceste două luni să nu dispară. Am spus, mai mult în glumă şi mai mult în serios, că acum observăm că forma de stat în România este acest haos constituţional, adică nu mai ştim ce se întâmplă în ţara asta, trecem din stare de urgenţă în stare de alertă stând patru-cinci zile fără nicio stare. Deci, pur şi simplu, omul simplu nu mai înţelege nimic ce se întâmplă, din ce se întâmplă la Bucureşti. Deci, rugămintea mea către cetăţeni este să nu stricăm ceea ce am făcut cu eforturi considerabile în aceste două luni, să avem grijă unii de alţii în aceste zile până intrăm în această stare de alertă şi vom vedea exact ce înseamnă acest lucru. Am văzut comunicări care s-au contrazis, între preşedinte, ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că se poate ieşi din oraş, nu se poate, cu declaraţie, fără declaraţie, putem merge la Sinaia, nu putem merge la Sinaia, deci sunt foarte multe lucruri pe care încă nu le ştim. Sper că în această seară vom fi într-o situaţie în care vom şti exact care sunt limitele între care ne putem şi noi organiza viaţa ca autorităţi locale“, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.