POLITICA 11 august 2017

Primăria Sfântu Gheorghe angajează firmă de avocați să lupte cu Prefectura

de Iulia Drăghici - Taraș | 1485 vizualizări

Decizia a fost luată în ședința extraordinară de joi, 10 august, a Consiliului Local

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va angaja o firmă de avocatură care să ajute la câștigarea unui proces, intentat și câștigat în primă instanță de Prefectură.

Un proiect intrat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de joi, 10 august, a Consiliului Local, la secțiunea diverse, și aprobat prin votul a 10 consilieri locali, va da șansa Primăriei Sfântu Gheorghe să angajeze, pe banii locuitorilor orașului, o firmă de avocatură care să o ajute într-un proces intentat, anul trecut, de Prefectura Județului Covasna.

Subiectul disputei între cele două instituții este, de această dată, finanțarea echipei de baschet, dublă campioană națională, Sepsi SIC, prin Asociația cu același nume.

„Este vorba despre o hotărâre legată de o cotizație în Asociația Sportivă Sepsi SIC, care a fost atacată de prefect și noi vrem să ne susținem dreptatea la Tribunalul Brașov. Pentru asta, vrem să angajăm un cabinet de avocatură. (...) Există o părere contrară din partea Prefecturii, însă la o primă instanță s-a dat dreptate Prefecturii. S-a contestat, la Curtea de Apel Brașov, dar pentru că este vorba despre o hotărâre semnificativă, dorim să angajăm un birou de avocatură specializat – Stancu Adela Maria, specializată în probleme legate de administrație – să susțină administrația locală a Sfântu Gheorghe în instanță”, a explicat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, în cadrul luării de cuvânt în ședința extraordinară de joi.

Subiectul procesului a fost abordat luna trecută și de primar

Subiectul proceselor intentate de Prefectură privind cotizația pentru Asociația Sepsi SIC a fost abordat luna trecută de primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferințe de presă.

„Într-un mod absolut surprinzător, nu înțeleg de ce, domnul prefect a atacat două hotărâri ale Consiliului Local, din 2015 și 2016, care se referă la finanțarea baschetului. Deci se pare că dânsul nu vrea nici fotbal, nici baschet în municipiul Sfântu Gheorghe”, a mai spus primarul, care a adăugat: „Nu am văzut încă motivarea în instanță, însă din câte am înțeles, prefectul a primit o plângere de la cineva prin care doi dintre consilierii locali care au votat proiectul de hotărâre s-ar fi aflat în incompatibilitate, ceea ce este absolut absurd, din punctul meu de vedere. În plus, deja vorbim despre două hotărâri care au produs efecte.”

Prefectul Sebastian Cucu, de cealaltă parte, a răspuns la acea vreme că și discuția celor două hotărâri este una veche, acțiunea fiind inițiată încă de anul trecut.

„Nu sunt împotriva sportului, dar trebuie să îmi fac treaba și cu siguranță asta fac. Dacă e o chestiune nelegală, trebuie să luăm măsuri. (...) E vorba despre două hotărâri pe care le-am atacat anul trecut, cam pe vremea asta. Nu înțeleg de ce domnul primar și-a adus aminte abia acum. Într-adevăr, am solicitat instanței anularea a două hotărâri, pe motivul că două persoane din Consiliu nu puteau să participe la deliberare și la vot”, ne-a declarat, la începutul lunii iulie, prefectul de Covasna.

Tot în cadrul ședinței de joi, din cauza lipsei se cvorum, respectiv pentru că a primit doar nouă voturi din partea consilierilor, un alt proiect de hotărâre, privind o cotizație pe semestrul II din partea Primăriei către Asociația Sepsi SIC, de 35.000 de lei, nu a fost aprobat.

Întrebat despre ce se va întâmpla acum, că suma pentru cotizație nu a fost aprobată, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a răspuns: „Se va reintroduce pe ordinea de zi, sperăm că într-o ședință la care va fi cvorum. Problema a fost că doi consilieri nu au votat din cauză de incompatibilitate”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Banateanul Vesel, 12 august 2017
...Arpi, conceptul e gresit. Trebuie o schimbare la fond si nu la forma. Ce inseamna asta? Anuntata capitala ca prefectul nu e competent pentru functia pe care o detine, este un antimaghiar, nici dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.