POLITICA 16 septembrie 2021

Președintele USR PLUS Covasna, despre revenirea la guvernare: „Mi-e greu să cred că mai există vreo cale de întoarcere”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1127 vizualizări

Președintele USR PLUS Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd este de părere că, cel puțin la momentul actual, ruptura care a avut loc în coaliția de guvernare, între PNL – UDMR și USR PLUS, nu este reversibilă și spune chiar că partidul din care face parte este pregătit să intre în opoziție. 

Tot el a afirmat miercuri, într-o conferință de presă în care și-a oferit punctul de vedere cu privire la evenimentele de pe scena politică, având și informații din interiorul URS PLUS, că doar plecarea premierului Florin Cîțu ar mai putea readuce USR PLUS la guvernare. 

Astăzi, la ora la care mă întrebați, mi-e greu să cred că mai există vreo cale de întoarcere. Astăzi când vorbim, răspunsul meu, trecut prin filtrul creierului meu, e că nu se poate. Sunt dați afară din minister chiar oameni cu care noi doar am dat mâna. Știți foarte bine – Guvernatorul Deltei Dunării. Ne-am chinuit patru luni de zile, am angajat o firmă de headhunting (n.red. recrutare de personal) și printr-o procedură care a durat trei sau patru luni am pus Guvernatorul Deltei Dunării o doamnă apolitică, expertă în biodiversitate, nu avea nicio treabă cu noi (n.red. partidul). (...) Doamna aceea este prima revocată. Ori în condițiile astea, mi-e tare greu. Concluzionând, nu se poate cu om care nu are atribuțiile necesare, calitatea umană care să poată să țină laolaltă o coaliție. Nu avem ce să mai discutăm cu un prim-ministru de o asemenea factură. Oricât de greu este de înțeles pentru populație. (...) Nu putem să stăm pasivi să vedem cum la trei-patru luni ne este „executat” câte un ministru fără absolut niciun fundament”, a spus președintele USR PLUS Covasna. 

Dulányi-Balogh Szilárd a transmis și că discuțiile actuale ar trebui mai degrabă centrate, de la punțile arse între cele trei partide care au fost în alianța de guvernare, la punțile care continuă să ardă între clasa politică și populație, în condițiile în care încrederea oamenilor în politicieni este din ce în ce mai mică. 

Totuși, în final, acesta a precizat și că „toate opțiunile sunt pe masă” și a mai spus că singura condiție pentru refacerea coaliției de guvernare este plecarea actualului premier. 

Nu vom lucra într-un Guvern condus de primul ministru Florin Cîțu. Intrarea noastră în opoziție este, într-adevăr, un element luat în considerare la nivel strategic-politic și dacă o să insiste colegii din coaliție, mă refer explicit la PNL, cu susținerea pentru primul ministru Florin Cîțu, noi o să mergem în opoziție. Clar!”, a mai spus Dulányi-Balogh Szilárd. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.