POLITICA 3 septembrie 2012

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor: „Avem şanse să câştigăm toate colegiile din judeţ, pe fondul luptelor partidelor româneşti”

de Agerpres | 358 vizualizări

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, consideră că Uniunea are şanse reale de a câştiga la alegerile generale din luna decembrie toate locurile de parlamentari din cele patru colegii din judeţ, pe fondul disensiunilor politice existente între partidele româneşti.

„Chiar şi mâine, dacă ar fi alegeri, am putea câştiga toate cele patru locuri de deputaţi şi două de senatori. Inclusiv în Colegiul IV Covasna-Întorsura Buzăului putem câştiga un deputat şi am să vă spun şi de ce - pentru că partidele româneşti merg foarte dur unul împotriva celuilalt. Aşa că eu vă spun că o să câştigăm şi în acest colegiu”, a declarat, luni, Tamás Sándor.

Acesta a mai spus că UDMR Covasna va avea o echipă înnoită în viitorul Parlament al ţării, care va continua să lupte pentru drepturile şi interesele comunităţii maghiare.

Candidaturile pentru locurile de parlamentari pot fi depuse până pe 10 septembrie a.c, iar nominalizările se vor face până la sfârşitul acestei luni.

„Criteriile pe baza cărora vom face selecţia sunt: să nu fi fost colaboratori ai securităţii şi nici ai altor structuri de informaţii, să fie membri UDMR şi să aibă un program bun”, a spus liderul organizaţiei.

Doi dintre cei cinci parlamentari UDMR Covasna, senatorul Bokor Tibor şi deputatul Édler András, nu vor mai candida pentru un nou mandat. De altfel, primul a şi fost ales primar al municipiului Târgu Secuiesc, iar al doilea a preluat funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna şi a declarat că vrea să se ocupe de afaceri. Ceilalţi trei reprezentanţi pe care UDMR i-a avut în ultimii patru ani în forul legislativ al ţării sunt senatorul Albert Álmos şi deputaţii Olosz Gergely şi Márton Árpád, acesta din urmă fiind unul dintre veteranii Parlamentului.

În urma alegerilor generale desfăşurate în urmă cu patru ani, un loc de deputat a fost câştigat de preşedintele PSD Covasna, Horia Grama care a candidat în colegiul IV Covasna-Întorsura Buzăului unde românii deţin o pondere de peste 50%.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.