POLITICA 4 octombrie 2012

Preşedintele PSD Covasna: Mitingul pro „Mikó” a avut drept scop lansarea candidaturii lui Markó Attila

de Agerpres | 376 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că mitingul pro „Mikó” organizat la începutul lunii septembrie la Sfântu Gheorghe de UDMR şi bisericile istorice maghiare a avut drept scop lansarea candidaturii pentru Parlament a fostului subsecretar de stat Markó Attila, care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra interesului public.

Horia Grama a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma acestui miting Markó Attila a dobândit popularitate şi va reuşi, probabil, să strângă voturi pentru UDMR în colegiul uninominal Sfântu Gheorghe unde va candida pentru Camera Deputaţilor.

„Am spus atunci că acest miting e o chestiune de capital politic şi electoral, aşa cum s-a dovedit a fi în cele din urmă. Deci, pot concluziona că manifestaţia de la Sfântu Gheorghe la care au participat aproape 7-8.000 de oameni a fost momentul lansării candidaturii lui Markó Attila”, a declarat Horia Grama.

Fostul subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Markó Attila, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu contra interesului public împreună cu alte două persoane care au făcut parte din comisia de restituire a Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Practic, aceştia au fost acuzaţi că ar fi retrocedat abuziv clădirea Colegiului către Eparhia reformată din Ardeal pe baza unor documente nevalabile. În luna iunie, judecătoria Buzău i-a condamnat pe fiecare la trei ani de închisoare, dar sentinţa nu este definitivă, recursul fiind programat pe data de 5 octombrie la Curtea de Apel Ploieşti. Markó Attila a susţinut în permanenţă că este nevinovat.

În semn de solidaritate, la începutul lunii septembrie, UDMR şi bisericile istorice maghiare au organizat un miting de protest în faţa Colegiului „Székely Mikó” împotriva sentinţei Judecătoriei Buzău la care au participat câteva mii de persoane (25.000 potrivit organizatorilor şi 8.000 potrivit organelor de ordine şi Prefecturii Covasna).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.