POLITICA 17 ianuarie 2020

Președintele PSD Covasna: „Funcția de prefect ar trebui politizată”

de Iulia Drăghici - Taraș | 3441 vizualizări

„Ei oricum sunt politizați, dar îi ținem înalți funcționari publici”, spune Horia Grama 

Funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu ar trebui să fie și în acte, cum este de fapt în realitate, adică una controlată la nivel politic, nu apolitică, așa cum este legiferată în prezent, susține președintele PSD Horia Grama. Comentariul a venit ca reacție la recenta schimbare din vârful prefecturii covăsnene. 

Dacă e să ne luăm după legi, prefecții sunt înalți funcționari publici și nu ar trebui să aibă coloratură politică. Dar aici recunosc că deși sunt înalți funcționari publici, prefecții, practic, sunt politici sub toate Guvernele pentru că sunt reprezentanții Guvernului. Eu nu am înțeles, deși am militat la noul Cod Administrativ, de ce nu s-a reglat chestiunea asta pentru că înainte au fost politici prefecții, erau numiți ca orice funcție politică, la fel ca secretarii de stat, miniștrii. Deci putea să fie politizat că așa e mai corect. Or, ei oricum sunt politizați, dar îi ținem înalți funcționari publici. Dacă ar fi să ne luăm după chestiunea de înalți funcționari publici, sigur că nu văd un motiv pentru care ar fi fost schimbat domnul Sebastian Cucu. Era un prefect și deja cu o experiență de mai bine de un mandat, de vreo șase ani dacă nu mă înșel, plus faptul că dânsul a venit de pe postul de director al Direcției Juridice din Prefectură, deci era un om care cunoștea foarte bine problemele din prefectură”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele PSD Covasna, Horia Grama. 

Acesta a mai spus că este clar că Partidul Mișcarea Populară (PMP) este cel mai bine reprezentat partid românesc din județ, cu doi reprezentanți în Parlament, și că a fost normal să aibă cea mai mare influență politică, „fiind asociat la Guvernare. Este și motivul pentru care și-au impus foarte clar prefectul. Mai mult ca sigur că ei vor fi cei care vor conta cel mai mult pe viitor din punct de vedere politic în deciziile de la vârf”. 

În urmă cu o lună, la nivelul județului Covasna, a fost învestit în funcție un nou prefect, Iulian Todor, propunerea PMP Covasna. Acesta l-a înlocuit în funcție de Sebastian Cucu, numit la sugestia PSD, în 2014.  

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.