POLITICA 4 martie 2021

Președintele PNL Covasna reacționează la declarația senatorului Neagu, transmisă pe tema voturilor multiple din Parlament

de Iulia Drăghici - Taraș | 2472 vizualizări

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a transmis miercuri, printr-o declarație de presă, că răspunsul senatorului AUR de Covasna, Ionuț Neagu, referitoare la faptul că un coleg de-ai săi a spus că a votat în locul lui, deci la două aparate, în noaptea de luni spre marți, când aleșii din plenul reunit au votat amendamentele depuse pentru legea bugetului de stat pe anul 2021, că „scuza domnului senator cum că „a fost o greșeală de procedură” și că „facem totul sincer și la vedere, inclusiv greșelile”, e greu de digerat”. 

Greșeala este mare domnule senator, pentru că acel card de vot electronic este personal și netransmisibil, iar dacă spuneți că nu ați reușit să ajungeți la ședință și că n-a fost nimic premeditat, se pune întrebarea cum a ajuns cardul la colegul dumneavoastră? Sau i l-ați „împrumutat” pentru tot mandatul? Știați, cu siguranță, că utilizarea sa de către o altă persoană este interzisă, deci, după cum spuneți, faceți totul la vedere. Luați în derâdere legea, precum faceți și cu comunitatea.

Adevărul este că pentru cetățeni este mai puțin important acest vot, iar oamenii sunt mult mai interesați de activitățile dumneavoastră în folosul comunității, al oamenilor pe care vă reamintim că îi reprezentați. Probabil că e foarte bogat programul dumneavoastră și la fel de ample sunt și obiectivele pe care vi le-ați setat pentru oamenii din județul Covasna, doar că, probabil tot din greșeală, până acum nimeni nu a aflat nimic despre ele.

E greu cu votul, e greu cu deplasările la București, e greu cu programul, e greu să fii senator de Covasna. Cred că deja domnului senator îi pare rău că a ajuns acolo, sau încă nu a ajuns, dar cu siguranță se va strădui în viitor. Doar că cetățenii au nevoie să vadă ce au votat, trebuie să simtă că ceea ce s-a spus în campania electorală se și întâmplă. Personal nu-mi amintesc ce și-a propus domnul senator să rezolve pentru județ, bineînțeles altceva decât să ne ofere mult, mult, mult…AUR!!! Dar aștept în continuare, cu real interes și speranță, ca mandatul domniei sale să nu însemne doar patru ani irosiți pentru județ”, a mai scris, în declarația de presă transmisă miercuri, președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian. 

Reacțiile vin după ce în spațiul public au apărut acuzații privind votul la mai multe aparate, în noaptea de luni spre marți, când aleșii din plenul reunit al Parlamentului au votat amendamentele depuse pentru legea bugetului de stat pe anul 2021. Printre cei surprinși într-un filmuleț publicat pe pagina de Facebook a parlamentarului USR Irineu Darău a fost și deputatul AUR de Timiș, Ciprian – Titi Stoica. Întrebat marți de jurnaliști pe subiect, acesta a precizat că a votat și la un alt aparat la rugămintea colegului său de partid senatorul de Covasna, Ionuț Neagu. 

Pentru Observatorul de Covasna, Ionuț Neagu a spus pe acest subiect că „a fost o greșeală legată de procedură, pe care parlamentarii în cauză și-o asumă și, odată cu ei, colegii din grupul parlamentar. Fără îndoială, asemenea greșeli costă, iar noi plătim acest preț fără să ne căutăm circumstanțe atenuante sau justificări. Acestea nu există. Odată cu acest nefericit eveniment ne însușim și lecțiile care decurg din el. Suntem la primul exercițiu parlamentar, învățăm din mers. Nu cunoaștem vicleșugurile cu care ne-au obișnuit politicienii Sistemului și nici nu vom arăta sârguință să le învățăm. Facem totul sincer și la vedere, inclusiv greșelile”. 

Vizați de acuzații de vot multiplu au fost în același context și alți aleși AUR, dar și PSD. Deputatul USR Filip Havârneanu l-a acuzat și el, pe Facebook, pe Lucian Feodorov, de la AUR, că a votat de nouă ori cu două cartele. În același context, și deputata PSD Matilda Goleac este suspectată că a votat dublu la amendamentele pentru bugetul pe anul 2021, adică și pentru ea, și în locul colegei sale de bancă, Laura Vicol, tot deputată PSD. Acuzațiile acestea, dar și o serie de filmulețe publicate pe Facebook, au venit de la deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. 

Sursa foto: Facebook și captură de ecran

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.