POLITICA 19 august 2022

Președintele PNL Covasna, reacție în cazul acuzațiilor de fraudă și bancrută

de Iulia Drăghici - Taraș | 2354 vizualizări

Într-un drept la replică, Olimpiu Floroian vorbește despre calomnie și atac la persoană

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, care este totodată și directorul Societății de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă „T.B.R.C.M.” S.A. și consilier județean, dezminte acuzațiile de fraudă și bancrută, prezentate recent în mai multe publicații online, care citează informații ale portalurilor instanțelor de judecată. Acesta punctează că toate cercetările deschise în speța amintită au fost clasate.

În comunicatul de presă, formulat ca un drept la replică, șeful PNL Covasna precizează că speța se leagă de un autoturism vândut în 2014 între două societăți comerciale, respectiv că pentru cercetările amintite există patru soluții de clasare, datate începând din 2020. O ultimă astfel de soluție apare în dosarul 162/P/2021, din 12 iunie 2022, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

„Când argumentele politice dispar, apar calomnia și atacul la persoană. Zilele trecute am aflat cu surprindere cât de important sunt pentru adversarii politici din județ, dar și la ce lucruri josnice se pot deda aceștia. Mi-a fost clar de la începutul aventurii mele politice, în urmă cu 8 ani, că mai devreme sau mai târziu va veni momentul când voi fi terfelit public.

S-a întâmplat asta de curând, când așa-zisul ziar online „mesageruldecovasna.ro” a scris, cu litere mari, cine este președintele PNL Covasna, un „cercetat penal”. Nu-mi stă în fire să mă scuz public pentru faptele mele, dar în același timp mă simt obligat, în fața celor care mă cunosc și a celor pe care îi reprezint politic, să clarific acuzațiile apărute. Speța la care se referă cei pe care refuz să îi numesc „jurnaliști” (pentru că respect această meserie și oamenii care o practică cu responsabilitate), este legată de vânzarea unui autoturism în anul 2014. Acesta e „obiectul” disputei în justiție, exploatate bombastic de către „binevoitori”. (...)

Doar pentru a clarifica, doresc să menționez că pentru această cercetare există nu mai puțin de 4 soluții de clasare, începând din 2020, pe care le atașez (n.red. redate în imaginile de la finalul articolului) și cred asta este suficient. Amănuntele sunt de prisos, nu simt nevoia nici de a mă scuza, nici de a mă apăra, las doar, la latitudinea celor interesați să analizeze de ce e important și interesant de scos „la lumină” un astfel de subiect, atunci când acțiunile mele politice deranjează, atunci când adversarii nu au argumente”, a transmis președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

În articolele vizate se amintește de o soluție a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, din decembrie 2020, care  „desfiinţează soluţia de clasare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor prevăzută de art. 239 alin. 1 Cod penal şi bancrută simplă prevăzută de art. 240 alin. 1 Cod penal şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale”.

Potrivit documentelor furnizate de Olimpiu Floroian, datate în iunie 2022, procurorii au clasat din nou cauza pentru că „în condițiile concrete în care a avut loc, fapta nu este prevăzută de legea penală”. În ceea ce privește infracțiunea de bancrută simplă, fapta s-a clasat „deoarece lipsește plângerea penală prealabilă”.

În ceea ce privește cel mai recent dosar care vizează numele președintelui PNL Covasna, înregistrat în 11 august 2022, cu ședință programată în 6 septembrie a.c., vizibil și pe portalul online al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, este vorba despre o nouă contestație în aceeași speță, la soluția procurorului de caz, de clasare și neurmărire/netrimitere în judecată.

Iulia Drăghici - Taraș 

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.