POLITICA 28 iulie 2013

Orbán Viktor: Nu e o virtute patriotică să nu vorbeşti altă limbă decât cea maternă

de Agerpres | 476 vizualizări

Premierul Ungariei, Orbán Viktor, a declarat sâmbătă la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad că limba maternă este foarte importantă, dar le-a recomandat conaţionalilor săi să nu rămână închistaţi, ci să înveţe şi alte limbi străine.

Acesta a spus că Ungaria se află la ora actuală într-o „situaţie ridicolă”, pentru că mulţi studenţi nu reuşesc să obţină un certificate de competenţe de limbi străine, absolut necesare pentru deţinătorii unei diplome universitare. Orbán a adăugat că dacă te uiţi în Uniunea Europeană fiecare dintre limbile statelor membre au o legătură una cu alta, doar maghiara „nu are nici o rudenie”.

„E foarte importantă cunoaşterea limbii maghiare, nu trebuie să renunţăm la limba maternă, dar nu trebuie să fim închistaţi doar în folosirea ei (...) Nu ne putem permite să rămânem în continuare închistaţi în limba maternă. Nu e o virtute patriotică să nu vorbeşti altă limbă decât cea maternă”, a spus Orbán Viktor, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatorii evenimentului.

Declaraţia a fost făcută în contextul unei întrebări din public cu privire la linia cu predarea în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Legat de acest subiect, premierul Ungariei a spus că înfiinţarea secţiei este un obiectiv important pentru comunitatea maghiară.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 29 iulie 2013
Revelatii tarzii... Pana acum ii tot dadeau cu limba materna maghiara, care era centrul Universului... acum se trezesc si ei ca sunt "într-o situaţie ridicolă, pentru că mulţi studenţi nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.