POLITICA 2 august 2022

Prefectul îi îndeamnă pe covăsneni să ceară număr de înregistrare pentru cererile depuse la orice instituție

de Iulia Drăghici - Taraș | 1194 vizualizări

Pentru a nu se trezi că cererile lor nu au fost înregistrate și soluționate în termenul legal, cetățenii trebuie să ceară la momentul depunerii număr de înregistrare oficial din partea instituției căreia i se adresează, reamintește prefectul județului Covasna, Ráduly István. Acesta a punctat și că documentele trebuie depuse în două exemplare. În plus, dacă nu se primește răspuns în maximum 30 de zile, covăsnenii se pot adresa prefecturii, care va cere mai departe socoteală instituțiilor care nu respectă legea în acest sens. 

De un an și patru luni sunt aici și întâlnesc oameni disperați care vin și spun: am fost, am spus, am solicitat verbal, am înaintat în scris. Și când îi întreb unde este numărul de înregistrare îmi răspund că nu au cerut. Fac un apel pentru a sensibiliza populația: orice solicitare, sesizare, doleanță, la orice instituție a statului, primărie, poliție, parchet, orice instituție de stat, să fie făcută în scris, în două exemplare, și să se solicite numărul de înregistrare, pe care să îl aibă scris și pe exemplarul ce rămâne la cetățean. Atunci și peste o lună și peste un an și peste 10 ani poate să dovedească faptul că a existat acea solicitare. Altfel, verba volant. Nu trebuie să existe o instituție a statului român care să spună „noi nu înregistrăm, lăsați aici documentul și vă dăm înapoi”. E contra legii. Plus, răspunsul trebuie dat obligatoriu în maximum 30 de zile. Dacă cineva nu a primit răspuns în 30 de zile, să mă caute pe mine sau să îmi transmită documentul înregistrat oriunde, indiferent că vorbim de Comuna Ozun sau Parchet. Atunci o să demarăm activitatea administrativă”, a transmis săptămâna trecută, în cadrul conferinței lunare de presă, prefectul Ráduly István. 

În același context, s-a precizat și că reprezentantul guvernului în teritoriu continuă seria audiențelor organizate în orașele din județ în prima zi de joi a fiecărei luni. Astfel, cei care sunt din zona Târgu Secuiesc și vor să discute cu prefectul fără să meargă la Sfântu Gheorghe, o pot face pe 4 august, la ora 12.00, la sediul Primăriei Târgu Secuiesc. Pentru programări poate fi apelat numărul de telefon 0267 315 444, însă și cei care se vor prezenta fără confirmare în prealabil vor fi primiți în audiență, a mai spus Ráduly István. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.