POLITICA 21 octombrie 2020

Prefectul de Covasna: „Urmărim cu mare atenție acest indicator de 3/1000 care ne obligă să suplimentăm măsurile”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1076 vizualizări

Prefectul județului Covasna, Iulian Todor, a declarat marți, pentru Observatorul de Covasna, că nu este exclus ca în perioada următoare să se dispună noi măsuri restrictive suplimentare pentru oprirea răspândirii COVID-19. Evoluția epidemiei depinde de atitudinea fiecărui cetățean, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Da, este posibil. Deja știți bine că prin hotărârea noastră de Comitet Județean pentru Situații de Urgență numărul 50 am dispus anumite măsuri suplimentare pentru unele localități în afară de municipiul Sfântu Gheorghe și urmărim cu mare atenție acest indicator de 3/1000 care ne obligă să suplimentăm măsurile. Am speranța și nădejdea că în următoarele 14 zile, totuși, ca urmare a respectării măsurilor, vom scădea sub 3/1000 și nu va fi necesar să continuăm. Dar trebuie să fim prevăzători. Depinde de atitudinea fiecărui cetățean. Fiecare seamăn al nostru trebuie să fie responsabil și să creadă, pentru că mai sunt încă multe persoane care nu cred încă în acest virus, care resping aceste solicitări ale noastre, de siguranță, de respectarea măsurilor. Îi rog să se uite la cei din jur, să ia aminte că fiecare are un prieten, o cunoștință, un membru de familie care a trecut prin greutăți create de acest virus și nu e ușor deloc”, a declarat acesta, punctând, totodată, că prin măsurile luate, autoritățile au în vedere binele locuitorilor. „O să instituim și măsuri care sunt puțin mai dure sau mai neplăcute pentru cetățeni, dar nu avem încotro”, a mai spus prefectul. 

Raportarea de marți, 20 octombrie, a arătat că au fost depistate alte 41 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2. La această dată, cazuri active sunt 464. De la începutul pandemiei, la 1.745 de locuitori ai județului Covasna a fost depistat noul coronavirus. Până la data raportării, 1.231 au fost declarați vindecați. Alte 50 de persoane au decedat. 

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul jud. Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare pentru ultimele 14 zile este de 1,73 /1000 de locuitori”, arată raportarea de marți a Prefecturii. 

Chiar dacă Observatorul de Covasna a solicitat oficial de la DSP Covasna date privind incidența COVID-19 pentru fiecare localitate din județ, respectiv numărul cazurilor, nu ne-a fost oferit niciun răspuns până în acest moment. 

Începând de marți, șase localități din județul Covasna (Sfântu Gheorghe, Arcuș, Angheluș, Bodoc, Malnaș și Valea Mare) au intrat în scenariul roșu, după ce au trecut de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că s-au impus măsuri suplimentare, ca de exemplul portul măștii în toate spațiile publice deschise sau închise, închiderea localurilor la interior, restrângerea activităților unor categorii de operatori economici, închiderea teatrelor, a cinematografelor, sălilor de fitness, limitarea adunărilor publice și altele. 

La nivel național, marți au fost raportate 3.400 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.