POLITICA 24 noiembrie 2021

Prefectul continuă audiențele în teritoriu; din nou la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1127 vizualizări

Prefectul Ráduly István anunță că audiențele în teritoriu, în orașele covăsnene, continuă, iar joi, 25 noiembrie, de la ora 11:00, se va afla din nou la sediul Primăriei Târgu Secuiesc. 

Cetățenii din zonă se pot înscrie pentru a participa la audiență la numărul de telefon 0267 315 444. „Este bine de știut că la audiențe se poate participa doar cu certificat verde”, transmite Prefectura. 

Pe lângă Târgu Secuiesc, audiențe au mai fost și la Baraolt, Întorsura Buzăului și Covasna. Cele mai comune probleme care au fost transmise prefectului s-au referit la fondul funciar. 

Majoritatea problemelor din cele cinci orașe, inclusiv și la Sfântu Gheorghe, sunt legate de fond funciar. Este foarte important că oamenii se plâng și după 30 de ani că nu au primit ori titlul de proprietate, ori, în cel mai bun caz, are terenul, dar nu are documente sau, în cel mai rău caz, nici măcar terenul. Din păcate, sunt câteva cazuri în care există și sentință judecătorească, încă nepusă în operă după 5 sau chiar 10 ani de zile. În rest, mai sunt cetățeni de vârsta a treia care cred că prefectul este cum a fost înainte primul secretar, că vine la mine cu probleme de n feluri, eu ridic telefonul și dau ordin să se rezolve. Le-am explicat că nu am asemenea putere, nici nu aș vrea să am, dar ceea ce am putut să facem, au fost solicitări de punct de vedere de la instituția respectivă, pe care le-am pus la dispoziția persoanei. Oamenii așteaptă deschidere și ar fi bine să fie și în viitor chiar dacă o stea alt prefect în acest scaun”, a declarat marți, într-o conferință de presă, prefectul Ráduly István. 

Audiențele în teritoriu vor continua și în 2022, însă dacă până acum acestea au fost programate în ultima zi de joi a lunii, de anul viitor acestea vor fi în prima zi de joi a fiecărei luni, în rotație, în fiecare oraș. Modificarea s-a impus pentru că până acum activitatea se suprapunea cu ședințele de consiliu local. 

Prefectul de Covasna, Ráduly István, a anunțat în iulie a.c. că va organiza întâlniri cu cetățenii, pe rând, în unul dintre orașele județului. Scopul este în primul rând facilitarea comunicării cu cetățenii, pentru că nu toți au posibilitatea să ajungă la Sfântu Gheorghe în audiență, dar și de a fi mai aproape de problemele acestora.  

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.