POLITICA 8 mai 2012

Ponta a demis toţi prefecţii şi subprefecţii

de Covasna Media | 342 vizualizări

Cabinetul Ponta a decis marţi, în prima şedinţă de Guvern, schimbarea din funcţie a tuturor prefecţilor, informează România TV. Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, consideră abuzivă decizia Guvernului. "Mi se pare halucinant", a spus Berca.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR.

Victor Ponta declara, după nominalizarea sa pentru funcţia de premier, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi din funcţie.

Victor Ponta preciza că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi pentru că aceştia reprezintă Guvernul şi lucrează cu acesta.

De asemenea, el a spus că şefii de instituţii deconcentrate vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campanii electorale.

"Funcţiile politice, şi anume secretarii de stat - miniştrii în primul rând şi secretarii de stat - aceia vor fi numiţi de către partidele care formează guvernarea. Asta este normal, este european, este conform tuturor standardelor democratice ca miniştrii şi secretarii de stat să reprezinte politic partidele care asigură guvernarea", a spus Ponta.

Replica PDL

"Mi se pare halucinant. Nu ştiu cum au putut să faca asta, vorbim de o epurare politică. Se încearcă politizarea prefecţilor. Nu se poate ca un înalt funcţionar public să fie peste noapte demis", a declarat, la România TV, fostul ministru de Interne, Gabriel Berca.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.