POLITICA 19 august 2009

Poliţiştii, apăraţi de PNL Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 611 vizualizări
Protestele organizate de poliţişti în această săptămână sunt considerate de către PNL Sfântu Gheorghe ca fiind demonstrative pentru faptul că există, la nivelul ţării, o situaţie ce „tinde să scape de sub control“. Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat ieri că Guvernul se foloseşte de criza financiară şi economică, batjocorind instituţia Poliţiei.

Protestele organizate de poliţişti în această săptămână sunt considerate de către PNL Sfântu Gheorghe ca fiind demonstrative pentru faptul că există, la nivelul ţării, o situaţie ce „tinde să scape de sub control“.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat ieri că Guvernul se foloseşte de criza financiară şi economică, batjocorind instituţia Poliţiei.

Potrivit lui Guruianu, actuala administraţie centrală a aplicat „măsuri inadmisibile de reducere a veniturilor oamenilor legii“, mergând chiar până la afectarea, în acest sens, a activităţilor poliţieneşti în sine. Astfel, Guruianu a amintit de situaţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, unde, pentru a se economisi bani, s-a trecut la transportarea cu trenul a unora dintre cei cercetaţi de poliţişti, maşinile Poliţiei folosindu-se mai rar şi pe distanţe mai scurte, pentru a nu se consuma benzina.

Printre urmările politicii de austeritate aplicate de Guvern, Guruianu a mai enumerat şi aducerea de acasă a hârtiei de scris, a tonerului pentru copiatoare şi a altor consumabile, pentru desfăşurarea diverselor munci de birou a poliţiştilor, precum şi faptul că cei 2000 de absolvenţi din 2009 ai Academiei de Poliţie nu au putut fi angajaţi în acest an în sistem, chiar dacă la nivelul ţării există un necesar de peste 8000 de poliţişti.

„Am speranţa că măcar acum, înainte ca situaţia să scape cu totul de sub control, Guvernul va înţelege să-şi asume eşecurile şi să pună capăt batjocorii Poliţiei, reparând această situaţie dezastruoasă de subfinanţare care ne afectează direct sau indirect pe toţi“, a mai spus Mădălin Guruianu, apreciind că măsurile luate de Guvern împotriva crizei şi cu efect direct asupra Poliţiei sunt unele „heirupiste“.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
titi, 20 august 2009
DACA ATI VAZUT LA STIRI SUNT 2 SINDICATE DE POLITAI CARE NU SE AGREAZA UNII PE ALTII.FITI SIGURI CA NICI PE NOI NU NE AGREAZA DAR VOR CHIRII PLATITE(CA PARAZITII)SI SALARII MARITE(CICA SUNT IN citeste integral
Cititor, 20 august 2009
"Guruianu a mai enumerat şi aducerea de acasă a hârtiei de scris, a tonerului pentru copiatoare şi a altor consumabile, pentru desfăşurarea diverselor munci de birou a poliţiştilor". Dl. citeste integral
Ion Ciobanu, 20 august 2009
Mda, nici profesorii nu se agită că poliţiştii ar putea să primească un par în cap sau un cuţit în burtă în timpul misiunilor. Nici popilor nu prea le pasă că în mină condiţiile sunt citeste integral
reluc, 20 august 2009
nu stiu ca dl guruianu sa fi luat vreo pozitie atunci cand profesori au fost umiliti prin salarii 1/2 din salariu unui agent de politie dar acum l-a apucat asa o grija pt politisi. rusine!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.