POLITICA 27 ianuarie 2023

Podul peste Râul Negru, în vârful listei de reușite pentru comuna Ozun

de Daniela Luca | 752 vizualizări

Începerea construirii podului peste Râul Negru, după o așteptare de câțiva ani, este realizarea anului 2022 pentru conducerea Primăriei Ozun, ne-a spus primarul Bordás Enikő, contactată în cadrul campaniei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”.

Viiturile din vara anului 2019 i-au lăsat pe locuitorii din Sântionlunca, sat care aparține de comuna Ozun, fără cale de acces spre terenurile agricole. Au urmat apoi trei variante de studii de fezabilitate pentru noul pod, pentru că zona vizată face parte dintr-o arie protejată, spune Bordás Enikő, care a precizat totodată că lucrările au început în 2022. 

„Dacă este să aleg dintre reușitele de anul trecut, atunci aleg asfaltarea străzilor și începerea construirii podului peste Râul Negru în localitatea Sântionlunca. Podul a fost o problemă de mai mulți ani, pentru că era într-o stare foarte degradată. Era construit un pod de lemn în anii '70. În 2019, din cauza viiturilor din vara acelui an, podul a fost luat. De atunci, cetățenii de acolo nu au o cale de acces peste Râul Negru pe terenurile agricole. Au fost trei variante de studii de fezabilitate, pentru că Agenția de Protecție a Mediului nu și-a dat avizul pentru că e acolo Natura 2000 și sunt niște specii de broaște ocrotite. Într-un final, pentru varianta a treia s-a dat avizul pozitiv, deci au rămas numai 1,7 kilometri din cei 5 kilometri cât au fost proiectați inițial de drum comunal asfaltare și cu pod. Ideea e că podul în sine se poate realiza și deja anul acesta au început lucrările. În locul podului vechi de lemn, acum se face un pod din beton, stabil”, ne-a spus primarul din Ozun. 

Cel mai important obiectiv pe anul 2023 se leagă de realizarea pe anul trecut, pentru că este vorba de finalizarea unor proiecte începute. 

„În afară de asta, în comuna Ozun, în total, în 2022, s-a pus asfalt pe 14 kilometri, ori stratul unu, ori stratul doi, sau ambele. Aceste lucrări încă nu sunt finalizate, însă am făcut o mare parte anul acesta. Anul viitor, sper să se finalizeze atât podul, cât și drumurile care au fost începute. Acesta este cel mai important lucru, în afară de clădirile pe care le facem și de celelalte proiecte care sunt în derulare, pentru că sunt multe. Infrastructura rutieră este cea care bate cel mai tare la ochi. Obiectivul este așadar finalizarea tuturor proiectelor începute și să putem să începem să lucrăm și la celelalte investiții, pentru că avem o mulțime de finanțări câștigate”, a mai precizat Bordás Enikő. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.