POLITICA 17 august 2020

PNL, PSD, PMP, Pro România, ALDE și PPUSL, într-o alianță unică în România, la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2034 vizualizări

Perioada electorală dă naștere, se pare, nu doar la dispute, de fațadă sau nu, pe scena politică, ci, iată!, și la „prietenii” altfel atipice. Un exemplu este cel de la Târgu Secuiesc, unde partidele românești s-au aliat pentru a susține o singură listă de candidați pentru consiliul local. Astfel, chiar dacă nu fără împotriviri de la centru, PNL, PSD, PMP, Pro România, ALDE și PPUSL au format Alianța pentru Dezvoltare Târgu Secuiesc. Nu au pretenții la funcția de primar, ci țintesc spre cel puțin două funcții de consilier local. Și-au asumat trei proiecte, spun ei, fezabile, pe care vor să le realizeze în municipiu. 

Este vorba despre construirea unui hipodrom, băi termale prin foraj geotermal și înscrierea orașului Târgu Secuiesc în rândul stațiunilor balneoclimaterice. 

Sunt proiecte care vizează întreaga comunitate, indiferent de etnie, și care vor ajuta la dezvoltarea municipiului, atât prin crearea de locuri de muncă, dar mai ales prin direcția înspre turism – pentru că, au spus reprezentanții Alianței joi seara, 13 august, într-o conferință de presă, organizată la Târgu Secuiesc, în turism este viitorul zonei. 

„Sunt proiecte de bun simț, proiecte de anvergură pentru oraș, care vor aduce un aport la dezvoltarea orașului și va crește numărul locurilor de muncă”, a declarat Constantin Pătru, reprezentantul Alianței pentru Dezvoltare Târgu Secuiesc. 

Lista candidaților propuși de această alianță este formată din 22 de persoane cu profesii diferite, de la medic, la antreprenori, ingineri, economiști și alții. Deschizătorii de listă sunt Muntean Flavius, medic chirurg la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc (PNL) și Nelu Norocea (PSD). 

Alianța are și un mesaj pentru candidații la funcția de primar: negocierile sunt deschise. Astfel, cei care fac promisiunea că vor susține în viitorul Consiliu Local cele trei proiecte ale Alianței, va fi la rândul său susținut de aceasta. 

Pentru primar nu am vrut să punem candidat. Eu am participat în 2016 și am ieșit pe locul 3. Dar consider că se pierd voturile. Atunci, am venit ca ofertă cu trei proiecte mari pentru comunitate și solicităm candidaților pentru fotoliul de primar să vină să discute cu noi. Dacă ne susțin proiectele noastre, noi o să îi susținem la vot”, a declarat Constantin Pătru. Despre sine, acesta a spus că nu candidează pentru nicio funcție publică, fiind într-un fel de conflict de interese cu autoritățile locale, cu care se luptă pentru a pune în funcțiune Băile Fortyogó un complex care există, dar nu mai este funcțional din 2004.  

Ideea de a forma o astfel de alianță nu este nouă, ci a mai fost aplicată și a dat rezultate și la alegerile trecute, în 2016, când pentru prima dată din 1996 încoace, comunitatea românească a avut doi reprezentanți în Consiliul Local. 

„Șanse, în momentul în care cele șase partide și-ar fi depus propriile liste, nu ar fi avut niciunul. Pentru că procentul de 7, 8, 10%, cât se crede că ar fi populația românească și susținători ai partidelor românești nu ar fi dus la succes. În momentul în care ai prag de 5% ca formațiune, cu șase liste, nu ar fi ieșit nimeni. Alianța poate să funcționeze și acum, la fel ca în 2016”, a mai spus reprezentantul Alianței pentru Dezvoltare Târgu Secuiesc. 

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lus Lush, 17 august 2020
Interesu poarta fesu... sau isi mai trage baiatu 1 teren cu 2 bani si l da cu 10.
Lupu si schimba blana...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.