POLITICA 8 aprilie 2019

PNL Covasna: Vizita delegaţilor CJ Covasna la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei

de Covasna Media | 676 vizualizări

În perioada 1-4 aprilie 2019 au avut loc la Strasbourg lucrările Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei. La aceste lucrări a participat  o delegaţie a judeţului Covasna din care au făcut parte şi 2 consilieri judeţeni PNL, Floroian Stelian-Olimpiu şi Boricean Cosmin.

Delegaţia a fost împărţită pe grupuri de lucru, reprezentanţii comunităţii româneşti având întâlniri cu coordonatorul Delegaţiei Naţionale a României la CALR în Consiliul Europei, d-na Liliana Mangeac şi cu delegaţia reprezentanţilor administraţiei publice din România din care au făcut parte d-na Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte CJ Prahova, d-nul Nicolae Barbu, primarul oraşului Giurgiu, şi d-nul Gadei Viorel Laurenţiu, primarul oraşului Tg. Bujor.

O întâlnire importantă a fost cea cu reprezentanţii Republicii Moldova la Consiliul Europei, Viorel Furdui – preşedintele Asociaţiei Primarilor din Republica Moldova şi d-na Bânzari Iraida – preşedintă Raionului Făleşti. În urma discuţiilor cu aceştia s-a stabilit demararea unui nou parteneriat de colaborare şi de înfrăţire a judeţului Covasna cu raionul Făleşti.

Una dintre cele mai importante şi constructive întâlniri a fost cea cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar, d-nul Răzvan Rusu, care a apreciat prestaţia delegaţiei judeţului Covasna şi a afirmat că evenimentul a fost o reuşită în ceea ce priveşte promovarea tradiţiilor româneşti şi maghiare din judeţ. Cu această ocazie a avut loc şi deschiderea festivă a expoziţiei intitulate „Judeţul Covasna, în contextul valorilor“, eveniment pentru care a fost amenajat un stand de prezentare a porturilor populare româneşti şi maghiare, precum şi de promovare a produselor tradiţionale ale judeţului. La această acţiune au participat membrii ai Ansamblului Folcloric din Sita Buzăului, care au prezentat un program de dansuri populare româneşti din zona buzaielor şi elevi ai Şcolii Populare de Artă şi Meserii din Sfântu Gheorghe care au prezentat un program de dansuri populare maghiare. Programul întâlnirilor a continuat cu ocazia recepţiei oferite de ambasadorul Răzvan Rusu la sediul Reprezentantei Permanente a României pe lângă Consiliul Europei, la care am avut ocazia să purtăm discuţii şi cu membrii diasporei româneşti din Strasbourg, care au fost de asemenea invitaţi la acest eveniment.

Importanţa acestei deplasări a consilierilor români constă şi în faptul că au existat discuţii şi s-au exprimat păreri între reprezentanţii celor 4 partide politice care au participat la eveniment în ceea ce priveşte buna convieţuire şi respectarea reciprocă a valorilor comunităţii româneşti şi maghiare din judeţul Covasna.

Olimpiu Floroian,

Preşedinte PNL Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.