POLITICA 18 ianuarie 2018

PNL Covasna: Guvernul îi penalizează din nou pe cei care muncesc mai mult

de Covasna Media | 732 vizualizări

Ca şi cum numărul declaraţiilor pe care este obligat un contribuabil să le depună nu era îndeajuns de mare, Guvernul a mai introdus o nouă obligaţie declarativă şi anume Formularul 600.

Aceasta înseamnă că toate persoanele fizice care au realizat şi alte venituri în afară de cele salariale, mai mari de 12 salarii minime, au obligaţia să depună la autoritatea fiscală Formularul 600. În condiţiile în care aceste persoane au plătit deja contribuţia în calitate de salariaţi, înseamnă că vor avea o dublă impunere în ceea ce priveşte CASS, chiar dacă seviciile medicale de care beneficiază sunt aceleaşi cu ale unui simplu angajat.

Guvernul introduce astfel o nouă povară pentru câteva sute de mii de contribuabili cu venituri din activităţi independente, din chirii sau din dividente, aceştia fiind obligaţi să depună acest formular până la sfârşitul lunii ianuarie.

Se face astfel o nouă dovadă a prigoanei împotriva celor care aduc un surplus în societate, prin muncă şi efort suplimentar şi care în viziunea actualilor guvernanţi trebuie penalizaţi.  

Preşedinte PNL Covasna,

Olimpiu Floroian

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.