POLITICA 26 noiembrie 2009

PNL Covasna alege „răul cel mai mic”

de Covasna Media | 2921 vizualizări

PNL Covasna va primi în următoarele zile normele de procedură pe care se va baza următoarea perioadă până la alegerile prezidenţiale din 6 decembrie. Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că deciziile privind acordul de colaborare politică PNL-PSD au fost luate la Bucureşti, însă cu participarea din teritoriu a reprezentanţilor celor două partide.

„Putem intra în foarte multe de talii de simpatii sau colaborări locale, dar acesta este un fapt: s-a votat acest acord. Din punctul nostru de vedere, această colaborare este pe proiect – cu termene limită şi obiective. Probabil că cel mai important obiectiv, cu scadenţa cea mai apropiată, este înlăturarea acestui tip de preşedinte de la conducerea României. Celelalte obiective sunt gândite pe termen de patru ani şi din punctul de vedere al liberalilor, niciunul dintre principiile liberale nu va lipsi”, a explicat Obreja. În ceea ce priveşte modalitatea prin care se va reuşi mobilizarea electoratului liberal, astfel încât acesta să voteze în 6 decembrie împotriva lui Traian Băsescu şi pentru Mircea Geoană, PNL Covasna consideră că există, într-adevăr, un segment de liberali care nu va putea vota niciodată cu stânga, aşa cum, pe de altă parte, există foarte puţini liberali care ar putea vota cu Traian Băsescu.

„Suntem siguri că în rândul maghiarilor care au dat voturi acum candidatului PNL, vor fi oameni care pe 6 decembrie vor înţelege proiectul la care se angajează PNL şi vor da votul schimbării lui Băsescu, care a vrut să facă un partid de dreapta, ucigând PNL”, a mai spus Marius Obreja.

„În acest moment, ne vedem nevoiţi să alegem răul cel mai mic, care acum înseamnă un guvern Iohannis, propus de PNL, sprijinit de majoritatea parlamentară actuală“, a declarat şi liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

PD-L Covasna: Electoratul PNL nu va vota cu Geoană

Conform Agerpres, preşedintele PD-L Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, consideră că electoratul PNL nu va vota în turul al doilea cu Mircea Geoană, în ciuda recomandărilor făcute de Crin Antonescu.

„Nu-i văd pe liberali, care sunt de dreapta, votându-l pe Mircea Geoană. Mă îndoiesc că electoratul mai poate fi dus cu lesa la vot“, a declarat pentru Agerpres Dan Manolăchescu. Acesta e de părere că Traian Băsescu va reuşi să atragă de partea sa o mare parte din electoratul covăsnean, cu atât mai mult cu cât în primul tur a obţinut un scor foarte bun, respectiv 15.125 de voturi, clasându-se pe locul al doilea după candidatul UDMR Kelemen Hunor.

Monica Rizea, Agerpres

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
anca soare, 26 noiembrie 2009
D-le Dan Manolachescu, D-stra considerati ce doriti, e liber dreptul la exprimare.... Iar noi alegatorii vom alege ce dorim , indiferent de "strambele" pe care incercati sa ni bagati. Nu mai avem citeste integral
Holospin Ctin, 26 noiembrie 2009
Electoratul PNL in mare majoritate va vota cu raul cel mai mic.Vom merge din casa in casa sa explicam oamenilor de ce a trebuit sa alegem Mircea Geoana si cat de periculos ar fi pentru democratie daca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.