POLITICA 13 iulie 2021

Peste 3.000 de semnături pentru susţinerea unei petiţii adresate Consiliului Superior al Magistraturii

de Agerpres | 1470 vizualizări

Peste 3.000 de semnături pentru susţinerea unei petiţii adresate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care se solicită realocarea oraşului Covasna la Judecătoria Târgu Secuiesc, au fost strânse de autorităţile locale, care intenţionează să continue campania până la sfârşitul acestei luni.

Primarul staţiunii Covasna, Gyero Jozsef, a precizat că, prin această petiţie, semnatarii cer modificarea Hotărârii nr. 102/10.06.2021, prin care oraşul Covasna a fost mutat din circumscripţia Judecătoriei Târgu Secuiesc în cea a Judecătoriei Întorsura Buzăului, şi restabilirea situaţiei anterioare, respectiv revenirea oraşului în competenţa teritorială a Judecătoriei Târgu Secuiesc.

Gyero Jozsef a menţionat că această decizie, intrată în vigoare la finalul lunii iunie, a fost luată fără consultarea autorităţilor locale şi este în „flagrantă contradicţie cu interesele legitime” ale locuitorilor oraşului, dar şi ale localităţilor învecinate, Zagon, Brateş, Comandău şi Zăbala.

Printre argumentele invocate pentru revenirea la situaţia iniţială se numără distanţa mai mare între Covasna şi Întorsura Buzăului, lipsa mijloacelor de transport în comun pe această rută, costurile mai ridicate, precum şi faptul că majoritatea cetăţenilor de etnie maghiară din judeţ nu cunosc foarte bine limba română şi pot fi ajutaţi mai uşor la Judecătoria din Târgu Secuiesc.

„Cele 3.000 de semnături au fost adunate din localităţile Covasna şi Zagon, dar în această campanie vor fi atraşi şi locuitorii din Brateş, Comandău şi Zăbala pentru că, prin ricoşeu, şi ei vor fi afectaţi de această decizie în ce priveşte anumite proceduri notariale (...) Eu am trimis în numele Primăriei o scrisoare de protest către CSM, urmează să trimitem una şi în numele Consiliului local şi apoi încă una în numele comunităţii locale. (...) 3.000 de semnături pe care le-am strâns până acum reprezintă un număr destul de mare, dar vrem să continuăm strângerea de semnături încă o săptămână, două, ca să se adune un număr cât mai mare pentru susţinerea cererii de revenire la situaţia iniţială”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Gyero Jozsef.

În hotărârea CSM se arată că decizia a fost luată în concordanţă cu volumul de muncă al instanţelor şi numărul dosarelor aflate în lucru, potrivit datelor statistice, Judecătoria Târgu Secuiesc fiind mai solicitată decât cea din Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.