POLITICA 18 mai 2012

PDL cere noului prefect să dea dovadă de imparţialitate politică

de Agerpres | 683 vizualizări

Dan Manolăchescu îl acuză pe Codrin Munteanu că pune presiune pe şefii deconcentratelor şi pe membrii birourilor electorale.

Conducerea PDL Covasna îi cere noului prefect al judeţului, Codrin Munteanu să dea dovadă de imparţialitate politică şi să nu se mai implice în campania electorală a vreunui partid ori candidat, afirmând că acesta a fost văzut în anturajul PSD.

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu a declarat joi, că prefectul Codrin Munteanu cere şefilor instituţiilor deconcentrate să nu facă politică, în schimb el face vizite la sediul PSD şi se afişează la diferite evenimente alături de candidaţi ai acestei formaţiuni politice.

„Îl avertizez pe prefectul PSD Codrin Munteanu să nu mai pună presiune pe şefii instituţiilor deconcentrate şi pe membrii birourilor electorale. Eu am înţeles şi sunt de acord că ei nu trebuie să se implice în campania electorală, dar înţeleg, de asemenea, că el, în calitate de prefect şi garant al respectării legilor statului, trebuie să dea exemplu de neimplicare politică. Cu toate acestea, avem semnale privind prezenţa lui la sediul PSD, la tăieri de panglici şi la diverse evenimente electorale alături de candidaţi social-democraţi (...) Mi se pare o imixtiune nepermisă în campania electorală, atât din punct de vedere legal, cât şi moral”, a declarat Dan Manolăchescu.

Prefectul Codrin Munteanu a negat acuzaţiile formulate de liderul PDL, menţionând că îi va da în judecată pe toţi cei care vor mai face astfel de 'afirmaţii mincinoase şi calomnioase'.

„Sunt un om echilibrat şi profesionist şi am prea multă experienţă ca să răspund unor astfel de declaraţii politice provocatoare (...) Sunt apolitic şi nu mă implic în campania electorală a nici unui partid ori candidat, iar pe viitor, dacă vor mai exista astfel de afirmaţii mincinoase şi calomnioase din partea cuiva îl voi da în judecată, indiferent cine va fi acela”, a declarat Munteanu.

Acesta a mai adăugat că va trimite o circulară către toţi şefii deconcentratelor din judeţ prin care le va aduce la cunoştinţă că nu au voie să implice în niciun fel în campania electorală instituţiile pe care le conduc.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 18 mai 2012
Si cum ar trebui sa fie mai exact,la fel de "impartial" ca si fost prefect(fost UDMR) care cat a domnit a stiut doar sa dea avertismente ?S-au incalcat legile si Constitutia Romaniei aici la noi si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.