POLITICA 7 iulie 2009

PD-L Covasna priveşte cu seninătate întâlnirea Antal – Scripcaru

de Covasna Media | 1239 vizualizări

Conducerea PD-L Covasna nu vede nimic în neregulă în recenta întâlnire a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), cu cel al municipiului Braşov, George Scripcaru (PD-L), ba dimpotrivă, consideră că Antal ar putea să ia exemplu de la Scripcaru în ceea ce priveşte gospodărirea unui municipiu. Referitor la faptul că Antal Arpad a ales să discute cu George Scripcaru inclusiv chestiuni politice, la puţin timp după ce criticase PD-L Covasna catalogându-i pe liderii acestuia ca fiind „incompetenţi”, prim-vicepreşedintele filialei, Petre Străchinaru, este de părere că Antal Arpad manifestă o preocupare mult prea mare pentru democrat-liberali, însă fără a se putea justifica.

„Domnul Antal nu cunoaşte realităţile PD-L, deoarece nu are drept şi calitate de a şti cine şi de ce anume se ocupă. Dumnealui poate să-şi facă, desigur, relaţii deasupra capetelor noastre, însă nu văd cum poate ajuta acest lucru partea administrativă”, a declarat în acest sens Petre Străchinaru.

Prim-vicepreşedintele PD-L Covasna s-a referit totodată şi la discuţiile politice dintre Antal Arpad şi George Scripcaru - discuţii ce au cuprins şi situaţia deconcentratelor, arătând că este cel puţin curios de unde au plecat acestea, în condiţiile în care Antal nu posedă în prezent nicio funcţie politică.

„PD-L şi PSD, aflate la guvernare, au rezolvat problemele decon centratelor, iar domnul Antal Arpad, atâta vreme cât nu dis cută cu noi şi are impresia că poate face ceva peste noi, să facă. Însă ar trebui să se întrebe şi în ce calitate face, deoarece el este primar şi nu ştim să aibă vreo funcţie politică”, a mai spus Străchinaru.

Antal, interesat de îngroşarea rândurilor PD-L?

Subliniind că dialogul dintre Antal Arpad şi George Scripcaru poate fi benefic, Petre Străchinaru a ţinut să lanseze totuşi o supoziţie referitoare la preferinţa primarului de Sfântu Gheorghe de a discuta cu democrat- liberalii braşoveni şi nu cu cei covăsneni. „Poate că domnul Antal Arpad îşi negociază trecerea la PD-L şi nu vrea să o facă în Covasna, pentru a nu pierde stima electoratului maghiar. S-ar putea ca acesta să fie motivul discuţiilor sale cu PD-L Braşov, mai ales că se ştie faptul că PD-L a oferit oamenilor săi funcţii şi poate şi domnul Antal ar dori aşa ceva”, a punctat Petre Străchinaru.

Antal Arpad a avut sâmbătă o întâlnire cu George Scripcaru, la Sfântu Gheorghe. Aceasta a venit la puţină vreme după ce Antal anunţase că intenţionează să prezinte PD-L Braşov proasta colaborare pe care o are la nivelul judeţului Covasna cu filiala PD-L.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.