POLITICA 11 decembrie 2009

PD-L acuză PSD că pune România într-o lumină proastă prin scandalul contestării alegerilor

de Covasna Media | 520 vizualizări
[singlepic=705,250,250,,left]PD-L acuză o parte a presei româneşti de părtinire vădită în ceea ce priveşte alegerile din 6 decembrie; printre televiziunile considerate a fi responsabile de fraude şi abuzuri se numără Antena3, Realitatea Tv, TVR şi Duna Tv, care în data de 6 decembrie au prezentat diverse emisiuni, oameni politici şi dezbateri îndreptate împotriva candidatului Traian Băsescu.

PD-L acuză o parte a presei româneşti de părtinire vădită în ceea ce priveşte alegerile din 6 decembrie; printre televiziunile considerate a fi responsabile de fraude şi abuzuri se numără Antena3, Realitatea Tv, TVR şi Duna Tv, care în data de 6 decembrie au prezentat diverse emisiuni, oameni politici şi dezbateri îndreptate împotriva candidatului Traian Băsescu.

Vicepreşedintele PD-L, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat ieri la Sfântu Gheorghe că acuzele de fraudare a alegerilor, aduse de PSD şi Mircea Geoană, sunt jenante şi arată inconştienţă. În sprijinul spuselor sale, George Scripcaru a prezentat celebra scrisoare internă a PSD, prin care social-democraţii prezentau strategia acuzelor de fraudare a alegerilor, arătând că trebuie insistat pe acţiunile şi acuzele agresive pe tema fraudării.

„Îl acuz public pe Mircea Geoană pentru această stare în care se află România - acest individ care este în stare de orice pentru a nu-şi pierde privilegiile (...). Individul Mircea Geoană pune România într-o situaţie foarte delicată şi este în stare să sacrifice orice pentru a-şi urmări interesul propriu şi al grupurilor din, de lângă şi dinafara PSD. Este jenant ceea ce face şi dacă a ajuns să spună că şi diaspora şi cetăţenii români din străinătate sunt implicaţi în fraudarea alegerilor sau că aceşti cetăţeni nu ar trebui luaţi în calcul la vot, pentru că au influenţat rezultatul, e clar cât de inconştient este acest om”, a declarat George Scripcaru, care consideră că acţiunea PSD de contestare a rezultatelor alegerilor şi acuzele de fraudare nu fac decât să afecteze imaginea ţării.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte contestarea de către PSD a alegerilor la Curtea Constituţională, Scripcaru a arătat că instituţia va trebui să ţină cont de rezultatele comunicate de către Biroul Electoral Central şi preocesele verbale venite din România şi din afara acesteia.

Mulţumiri maghiarilor

George Scripcaru a ţinut să arate că PD-L mulţumeşte cetăţenilor maghiari care au ales să voteze cu Traian Băsescu, deşi acesta a luptat singur. „Mă bucur că cetăţenii din Covasna şi Harghita nu au ţinut cont şi nu s-au lăsat influenţaţi de mesajele şi opiniile unor lideri de partid care au susţinut cu totul şi cu totul altceva. E o dovadă în plus că cetăţenii, indiferent de zonă, etnie sau categorie socio-profesională, sunt cei care decid într-o anumită situaţie şi nu şefii de partide. Este cu atât mai dezamăgitor faptul că aici la Covasna şi în alte zone a trebuit să ne luptăm inclusiv cu deciziile UDMR, total surprinzătoare pentru noi, vizavi de cum s-au poziţionat politic”, a spus George Scripcaru.

Acesta a menţionat că nu-şi retrage cuuvintele de laudă din trecut la adresa colaborării cu UDMR ci se referă la chestiunea punctuală a poziţiei Uniunii pentru turul doi al alegerilor. În acest context, Scripcaru le-a mulţumit primarilor de la Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna, chiar dacă acesta din urmă este unul UDMR.

În ceea ce-l priveşte pe primarul de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, vicepreşdintele PD-L a arătat că are o relaţie bună cu acesta, dar s-a declarat dezamăgit de „atitudinea contrară” a lui Antal, prin susţinerea acordată lui Mircea Geoană.

„Am făcut un efort triplu pentru a ne atinge scopul şi a obţine procentul şi numărul de voturi necesare pentru ca Traian Băsescu să câştige alegerile. Asta e viaţa, uneori crează şi situaţii şi aspecte de acest gen. Cu toate acestea, cetăţenii din Sfântu Gheorghe şi judeţul Covasna au votat cum le-a dictat conştiinţa”, a mai opinat George Scripcaru, subliniind că PD-L consideră că este foarte important ca proiectele şi dezvoltarea pe această zonă să fie continuate.

Cu toate că a catalogat poziţia UDMR din turul doi ca fiind una „dezamăgitoare”, George Scripcaru a admis că Uniunea ar putea fi, pe viitor, un partener bun de guvernare.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eugen, 13 decembrie 2009
Nu sint nici primul,nici nu este prima data cind va rog sa retineti ca ROMANIA se scrie cu R mare!Am doua variante:sinteti prea ,,imprastiat" sau nu vreti!Ca de stiut, dati impresia ca stiti.In alta citeste integral
Holospin Ctin, 13 decembrie 2009
Cu prisosinta a castigat alegerile prezidentiale Traian Basescu, acest lucru este evident, dar: Cu demagogie, cu frauda, cu minciuna, cu pomeni electorale nemaivazute pana acum, prin implicarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.