POLITICA 18 noiembrie 2022

Patinoar artificial, cu centru de recuperare medicală, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 942 vizualizări

Antal Árpád: „Vom avea o bază sportivă unică la nivel național” 

Planurile pentru construirea unui patinoar acoperit lângă Arena Sepsi au ajuns la etapa în care Guvernul trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici, având în vedere că investiția este pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI), potrivit primarului Antal Árpád. O precizare importantă este că în incinta acestuia va fi amenajat și un centru medical de recuperare, a mai punctat edilul. 

Vom construi un patinoar artificial acoperit. Aici proiectul este gata, indicatorii tehnico-economici ai investiției au fost deja aprobați de către Compania Națională de Investiții. Este mai mult decât un patinoar artificial, va fi și un centru medical de recuperare pentru sportivi și nu numai, deci și pentru civili. Este un proiect foarte mare. Sper că, până la sfârșitul anului, Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici, iar după aceea se poate lansa licitația pentru proiectare și construcție și sunt șanse ca anul viitor, în toamnă, să înceapă construcțiile acestei investiții, care se va realiza lângă Arena Sepsi și Stadionul OSK. Vizavi se construiește universitatea sportivă, deci vom avea o bază sportivă unică la nivel național”, a spus primarul Antal Árpád săptămâna trecută, în timpul raportului de prezentare a activităților din primii doi ani ai actualului mandat. 

Subiectul viitorului patinoar din Sfântu Gheorghe a fost și pe ordinea de zi a Consiliului Local de marți, 15 noiembrie, când a fost aprobată modificarea HCL nr. 489/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Construire patinoar artificial, municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna”. Noua hotărâre a fost necesară pentru că, dintr-o greșeală de tehnoredactare, Anexa 2 a fost incompletă. 

Astfel, potrivit celor mai recente documente adoptate, valoarea totală estimată a investiției este de peste 315 milioane de lei, TVA inclus (314.731.459 de lei). Din această sumă, peste 310 milioane de lei este finanțarea Companiei Naționale de Investiții (CNI), iar 4 milioane de lei este contribuția Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Primele informări despre construirea unui nou patinoar acoperit la Sfântu Gheorghe au fost în iunie a.c., când Consiliul Local a acceptat o donație de la Fundația „Mens Sana”. 

„Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local a aprobat joi acceptarea donaţiei făcute de Fundaţia Mens Sana, constând în documentaţia tehnico-economică pentru construirea patinoarului cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri. Odată construit, acesta va oferi cadrul necesar pentru generaţiile viitoare de sportivi şi ar asigura baza obţinerii unor performanţe la nivel naţional şi internaţional”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei transmis la vremea respectivă. 

Un alt patinoar artificial, de 1.800 de metri pătrați, respectiv 60 lungime şi 30 lăţime, acoperit cu un balon presostatic, a fost inaugurat în februarie 2018, tot în zona Arenei Sepsi. Acesta a fost construit de Fundaţia Mens Sana din Miercurea Ciuc, având și sprijinul Guvernului Ungariei. 

În 2017, la Târgu Secuiesc s-a deschis patinoarul acoperit dotat la standarde naționale și internaționale, construit tot din fondurile Companiei Naționale de Investiții. A costat 24 de milioane de lei. Lucrările au început aici în 2004. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.