POLITICA 14 februarie 2023

Parlamentul European a adoptat #REPowerEU, care va contribui la reducerea facturilor la energie (P)

de Covasna Media | 1018 vizualizări

Parlamentul European a adoptat #REPowerEU, planul care va contribui la reducerea facturilor la energie, atât pentru oameni, cât și pentru companii.

Prin acest plan, România va primi 1,4 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică, reducerea dependenței de importurile de gaz din Federația Rusă, îmbunătățirea infrastructurii energetice și investiții în surse de energie regenerabilă.

În acest moment, în România, este în vigoare schema compensării prețurilor la energie, măsură luată de guvernul Nicolae Ciucă și care a dus la facturi mai mici pentru cetățeni, dar și la temperarea inflației.

„Am inițiat Planul REPowerEU pentru a veni în sprijinul oamenilor și întreprinderilor din Europa care au de suferit din cauza crizei energetice și a creșterilor de prețuri la energie. Vrem să ne asigurăm că pe viitor nu va mai exista riscul ca facturile la energie să se dubleze, iar oamenii să nu știe de la o lună la alta dacă își vor permite să-și plătească facturile sau nu. Pentru a garanta acest lucru, trebuie să diversificăm resursele de energie și să scăpăm de tot de dependența de combustibilii fosili din Federația Rusă”, a declarat Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul European de Redresare și Reziliență și Planul REPowerEU.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.