POLITICA 7 decembrie 2020

Parlamentare2020/Barbu (PSD Covasna): Prezenţa - scăzută în toate zonele româneşti; UDMR şi-a mobilizat bine electoratul

de Agerpres | 1681 vizualizări

Preşedintele interimar al PSD Covasna, Bogdan Barbu, a declarat duminică seară că prezenţa la urne în localităţile din judeţ locuite preponderent de români a fost, în general, mai scăzută decât în cele locuite majoritar de maghiari şi că UDMR a reuşit să îşi "mobilizeze foarte bine electoratul".

"La nivel de judeţ a fost o campanie electorală corectă, toate partidele s-au purtat civilizat, s-au respectat reciproc, dar din păcate prezenţa la vot a fost scăzută. (...) Cred că au fost mai multe motive, printre acestea şi contextul pandemic, dar şi încrederea scăzută în clasa politică", a declarat pentru AGERPRES Bogdan Barbu.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 31,18%, faţă de 38,25% cât a fost la alegerile parlamentare din 2016.

Pe listele electorale permanente au fost înscrise 181.419 persoane şi la vot s-au prezentat 56.583, dintre care 3.155 au votat pe liste suplimentare şi 1.814 - cu urna mobilă. Localităţile cu cea mai mare prezenţă la vot au fost Valea Scurtă şi Harale, cu peste 71%, iar la polul opus, localităţile Hăghig şi Araci, cu aproape 19%.

Sursa foto: captură video Facebook/ PSD Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.