POLITICA 7 decembrie 2020

Parlamentare 2020/ Antal Arpad (UDMR Covasna): Sunt şanse minime să luăm toate mandatele în judeţ

de Agerpres | 2333 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primar al municipiului, a declarat că sunt şanse minime ca Uniunea să ia toate cele patru mandate de deputat şi două de senator la nivelul judeţului Covasna, chiar şi în condiţiile în care prezenţa la vot a electoratului românesc a fost scăzută.

Sunt şanse minime. Ceea ce ştim sigur acum este că vom avea două mandate de deputaţi şi unul de senator. Nu ştim dacă vom lua şi al treilea mandat la Camera Deputaţilor, iar dacă eventual îl luăm şi pe al patrulea, aproape sigur la redistribuire va fi luat în alt judeţ (...) Deocamdată, mai ştim sigur trei lucruri: că a fost cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 30 de ani, că niciun partid nu va putea guverna singur şi că UDMR a intrat în Parlament. Nu ştim încă, cu certitudine, cine a câştigat alegerile şi nici dacă celelalte partide mai mici, PMP, Pro România şi AUR, vor intra în Parlament. În curând vom afla”, a declarat Antal Arpad, care a candidat în judeţul Vaslui pentru Camera Deputaţilor.

Antal Arpad a mai adăugat că era de aşteptat ca prezenţa la urne să fie mai scăzută în acest an dat fiind contextul epidemiologic, iar acest lucru s-a observat cel mai bine în mediul rural, unde populaţia este mai îmbătrânită şi a ieşit în număr mai mic la vot.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 31,18%, faţă de 38,25% cât a fost la alegerile parlamentare din 2016.

La scrutinul anterior, UDMR Covasna şi-a adjudecat trei mandate de deputaţi şi unul de senator, celelalte două, unul la Senat şi unul la Camera Deputaţilor, revenind Partidului Mişcarea Populară în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.

Lista UDMR Covasna la alegerile din acest an a fost deschisă de managerul Parcului Industrial de la Câmpu Frumos, Miklós Zoltán şi de directorul Direcţiei Agricole, Könczei Csaba la Camera Deputaţilor şi de senatorul László-Ödön Fejér şi deputata Benko Erika la Senat.

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.