POLITICA 13 august 2020

Ofertă în perioada electorală: donarea indemnizațiilor de consilieri locali

de Iulia Drăghici - Taraș | 1273 vizualizări

Inițiativa a fost lansată de Alianța USR Plus din Întorsura Buzăului 

Alianța USR PLUS a anunțat marți că își asumă angajamentul de a dona indemnizațiile de consilieri locali, dar și o parte din cea de primar, asociațiilor nonguvernamentale din zonă, dacă va obține mandate la Primăria și Consiliul Local Întorsura Buzăului. 

Toți candidații Alianței USR PLUS pentru Consiliul local al orașului Întorsura Buzăului își iau angajamentul în fața comunității din Întorsura Buzăului, că în cazul obținerii de mandate de consilieri locali, indemnizațiile lunare, cuvenite conform legii consilierilor USR PLUS, vor fi donate către organizații neguvernamentale înregistrate în Întorsura Buzăului. Prin acest lucru dorim să arătăm comunității că nu candidăm pentru a obține foloase personale, ci ne-am implicat pentru a ajuta comunitatea”, se arată în postarea publicată marți pe paginile de Facebook ale partidelor politice. 

Există și un motiv pentru care s-a făcut acest anunț în spațiul public, spune candidatul pentru funcția de primar al Alianței USR PLUS, Raul Urdă. 

Tocmai de asta am făcut publică intenția, pentru ca ulterior oricine să poată să ne tragă de urechi în cazul în care nu respectăm ceea ce am promis”, a explicat acesta. 

Raul Urdă a spus că regula va fi valabilă și pentru primar, în cazul în care Alianța câștigă confruntarea electorală. 

Am consultat primii șapte de pe listă, chiar dacă nu vom prinde șapte posturi de consilier, dar până la locul șapte, toți sunt de acord. Am vrut să arătăm ceva nou și că nu mergem pentru bani acolo, ci să ajutăm comunitatea, să venim și așa în sprijinul comunității. (...) Totul a pornit de la ideea că, în cazul în care vom fi aleși, nu vrem să profităm de faptul că suntem consilieri locali sau chiar primar, pentru că și o parte din indemnizația de primar va fi donată, echivalentul indemnizației de consilier, în cazul în care vom fi aleși. Nu vrem să profităm de banii alocați acestui serviciu. Facem asta ca să ajutăm comunitatea, să ne implicăm și să facem ceva fără bani. Asta este ideea principală. Deja au apărut destule comentarii că au mai existat inițiative, că și alții au făcut, dar noi facem oficial treaba asta. O să arătăm în fiecare lună ce vom face cu acești bani. Dacă va fi cazul, o să donăm banii către asociații culturale, sportive, asociații nonprofit din Întorsura Buzăului. Prin rotație sau unde va fi cazul”, a mai declarat, pentru Observatorul de Covasna, candidatul USR PLUS pentru Primăria Întorsura Buzăului.  

Ca exemple de asociații care vor fi ajutate, dacă USR PLUS va avea consilieri locali la Întorsura Buzăului, acesta a adus în discuție Asociația Femeilor Ortodoxe din localitate, o organizație umanitară, care se ocupă de sprijinirea persoanelor nevoiașe din toată zona Buzaielor.

Mai mult, aceștia se gândesc și să extindă inițiativa în rândul viitorului Consiliu Local, care va fi înființat în urma alegerilor din 27 septembrie.  

Dacă vor fi și alți consilieri care vor dori să vină lângă noi, vor avea tot sprijinul și îi vom ajuta. Încercăm, cât putem, să fim un exemplu pentru comunitatea noastră”, a mai spus reprezentantul USR Întorsura Buzăului.  

Datele din declarațiile de avere publicate pe site-ul Primăriei Întorsura Buzăului arată că indemnizația de consilier local a fost, în 2019, pentru majoritatea aleșilor locali de 7.332 de lei pe an.  

Indemnizația lunară pentru consilierii locali, respectiv județeni care participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare ale consiliului local, respectiv consiliului județean și ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, respectiv a președintelui consiliului județean, în condițiile prezentului cod, respectiv ale regulamentului de organizare și funcționare a autorității deliberative”, se arată în Codul Administrativ. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.