POLITICA 19 februarie 2021

Ministrul Mediului „va gestiona extrem de corect și inteligent” subiectul urșilor, dă asigurări Antal Árpád

de Iulia Drăghici - Taraș | 1162 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a avut recent o întrevedere cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, spune că a abordat cu acesta și problematica urșilor, care în ultimii ani au fost văzuți și la Șugaș Băi sau chiar în oraș, și că este convins că noul șef de la mediu va găsi soluția echilibrată pentru a pune capăt conflictului om-urs. 

Este un subiect mega sensibil în această țară, la fel cum sunt toate subiectele de interes. Eu sunt convins că domnul Tánczos va gestiona extrem de corect și inteligent acest subiect. Știu sigur și vă asigur că este preocupat să găsească o soluție care să fie echitabilă, corectă, sustenabilă și așa mai departe. Asta trebuie rezolvat aici. Sunt pe de o parte emoții, sunt pe de alta interese și la mijloc este viața omului, în primul rând și evident este și protecția animalelor, dar trebuie găsit un echilibru, în așa fel încât lucrurile să fie în regulă”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád, fără a oferi însă și alte detalii pe marginea subiectului.  

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor va fi prezent vineri, 19 februarie, la deschiderea vernisajului de fotografii de natură a Clubului Fotografic TransNatura din cadrul Asociației Vadon. Acțiunea va avea loc de la ora 16:00, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, lângă scena de piatră. 

În plus, se pare ministrul Tánczos Barna va fi și luni la Sfântu Gheorghe. Primarul din Sfântu Gheorghe a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook și faptul că la începutul săptămânii viitoare va oferi detalii cu privire la planurile care vor transforma reședința de județ într-un oraș verde. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.